Simon Bosch Simon Bosch
07/05/2023 16:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/05/2023 16:22

Crypto Rewind week 18: PEPE koers ontploft, bankencrisis duurt voort

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto Rewind week 18: PEPE koers ontploft, bankencrisis duurt voort

Foto: Ground Picture/Shutterstock

De week van 24 april stond in het teken van een geringe stijging in bitcoin (BTC) in een groter consoliderend patroon en van het faillissement van één van de grootste en oudste crypto exchanges van België. Maar in de eerste week van mei was het sentiment totaal anders. Hier lees je over het belangrijkste nieuws.

Crypto ontbijt: Bitcoin ETF’s nu in Hongkong, Solana memecoin scam & meer
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Bankencrisis duurt voort, JPMorgan redt bank

Laten we beginnen bij bitcoin. Nu de prijzen flink zijn gestegen duiken de positieve koersverwachtingen weer als paddenstoelen uit de grond. Zo denkt de Duitse investeringsbank Berenberg dat de bitcoin halving voor nieuwe prijsstijgingen gaat zorgen. Dat is mooi, maar het is vooralsnog toekomstmuziek. De eerstvolgende halving vindt namelijk plaats in de lente van 2024.

Ook was afgelopen week de nasleep van het omvallen van het Amerikaanse First Republic Bank. Maandag maakte de FDIC, de Amerikaanse versie van het Depositogarantiestelsel, bekend dat JPMorgan de bank in zijn geheel heeft overgenomen. Helaas is FRC volgens een JPMorgan-topman niet de laatste probleembank in de VS.

Advertentie

Memecoin gekte: PEPE naar de maan

De afgelopen maanden hebben investeerders de ongekend grote bankencrisis geïnterpreteerd als positief voor crypto. Hoe het in de toekomst uit gaat pakken zal de tijd leren. In ieder geval waren de afgelopen weken een goede kraamkamer voor Pepe (ticker: PEPE), een memecoin met de meme-kikker als mascotte.

De coin is in minder dan een maand tijd van een marktwaarde van nul naar inmiddels meer dan een miljard dollar gegaan. Sommige investeerders verdienden hierdoor met erg weinig geld miljoenen, en de coin staat zelfs ruim in de top 100 na onder andere een beursnotering bij OKX. Zoals we gewend zijn van memecoins is een individuele PEPE-coin nog steeds erg weinig waard, volgens CoinGecko op het moment van schrijven maar 0,00000256 dollar. Er zijn namelijk biljoenen PEPE-coins.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Meeting tussen SEC en Ripple?

Ondertussen zou er een belangrijke meeting plaatsvinden tussen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en Ripple, wat geruchten over een uitkomst van de rechtszaak uitlokte. Echter is het niet duidelijk of deze meeting überhaupt wel plaats zal vinden.

Wél officieel is de goedkeuring van de Europese MiCA-wetgeving. MiCA staat voor Markets in Crypto-Assets en moet constructieve regulatie naar de industrie brengen. De regels hebben vooral betrekking op stablecoins en crypto exchanges. Bitvavo is er blij mee, omdat het de markt moet beschermen. Naar verwachting zullen de regels vanaf begin 2025 van kracht gaan.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie