Timo Bult Timo Bult
15/06/2022 08:20 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/06/2022 08:20

Cryptomarkt Bloedt: Cardano en Ethereum Vangen Klappen

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum stijgt in groene crypto markt, deze koers stormt top 100 in

Foto: Sergey Nivens/Shutterstock

De markten kregen het de afgelopen 24 uur weer flink te verduren, en de cryptomarkt bleef niet ongeschonden. Hoe staan de altcoins er deze ochtend voor, en zijn er alsnog stijgende crypto koersen te vinden? Je leest het in de altcoin update van 15 juni.

Het is een ‘kwestie van tijd’ voor Ethereum ETF’s goedgekeurd worden
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Cryptomarkt overzicht

Te beginnen met een overzicht van de algehele markt. Op het moment van schrijven zijn alle cryptocurrencies bij elkaar $906,5 miljard waard. Dat is een afname van ruim $60 miljard over de afgelopen 24 uur, uiteraard het gevolg van de koersen die nog verder zijn afgedaald.

Van deze $60 miljard in afname vloeide zo’n $30 miljard weg bij de altcoins en $30 miljard bij bitcoin (BTC). Wel is er een lichte afname van de bitcoin dominantie te zien. Met andere woorden, de altcoins wonnen over de afgelopen 24 uur iets terrein op de huidige marktleider. De bitcoin dominantie is op het moment van schrijven 44,78%, een afname ten opzichte van 45,36% gisteren.

Top 10: ethereum en cardano dalen het hardst

Kijken we waar deze verliezen vandaan komen dan zien we binnen de top 10 een aantal flinke dalers. De hele top 10 staat in het rood, maar ethereum (ETH) en cardano (ADA) daalden het afgelopen etmaal het hardst.

Ethereum, de grootste altcoin daalde ruim 8% in waarde. De pijn komt bovenop eerdere dalingen waarmee ETH de afgelopen week met maar liefst 37,6% is gedaald. Cardano staat 7,5% in de min nadat het gisteren nog een kleine stuiter kon maken.

Ook solana (SOL) krijgt klappen. De nummer 9 staat 8% in de min. De overige altcoins zakken allen met rond 3,5% in waarde waarmee de schade bij hen dus relatief gezien meevalt.

Kusama en basic attention token in de plus

Staat dan alles in het rood? Voor het overgrote deel is dit wel het geval. Graven we wat dieper in de top 100 dan vinden we toch wat stijgers!

Op nummer 71 vinden we kusama (KSM) dat met 7,6% in waarde wist te stijgen. Toch staat KSM over de afgelopen 7 dagen alsnog 20% in de min.

Een plek hoger, op plek 70, staat basic attention token (BAT) ruim 6% in de plus. Ten slotte vinden we op plek 40 helium (HNT) met een stijging van 4,8%. En dat was het helaas wat betreft de stijgers.

Advertentie

Crypto Insiders Premium voor crypto analyses

Wil jij diepgaandere crypto analyses ontvangen? Dan verwijzen wij je graag door naar onze Discord community voor leden. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses van bitcoin, maar ook andere crypto. Via Discord kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze leden de markt voor te blijven. In de premium omgeving van Crypto Insiders worden later vandaag nog diepgaandere analyses gedeeld.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie