Kevin Schijven Kevin Schijven
13/02/2022 12:08 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/02/2022 12:08

Dogecoin en XRP koersen schieten ervandoor in lichtgroene crypto-markt

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Dogecoin koers in beweging: analisten delen nieuwe DOGE verwachting

Foto: loveyousomuch/Shutterstock

De cryptocurrency-markt begon donderdag al flink te dalen en dat zette vrijdagmiddag voort. De totale marktkapitalisatie dook weer onder $2 biljoen en zakte zelfs even naar $1,95 biljoen. In de afgelopen uren kleurt de markt weer ietsjes groener en stijgt de marktkapitalisatie naar $1,99 biljoen. Echter kan het lage volume in het weekend voor fake outs zorgen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Ethereum herstelt ietsjes

Ethereum (ETH) kwam een week geleden eindelijk weer boven $3.000 uit en piekte woensdag nog rond $2.600. Donderdag zakte de koers echter flink en tegen vrijdagnacht kwam ether op $2.880 uit. Gisterenavond begon ether weer even te stijgen maar werd toen rond $2.980 afgewezen en kelderde terug naar $2.880. Sindsdien is ether voorzichtig aan het herstellen en komt momenteel op $2.940 uit.

Advertentie

Dogecoin & XRP hardste stijgers

Binance coin (BNB) dipte gisteren weer onder $400 maar herstelt op het moment van schrijven naar $404. Cardano (ADA) dipte naar $1,04 en komt vanochtend weer bij $1,07 uit, ongeveer dezelfde prijs als 24 uur geleden. Solana (SOL) staat iets in de plus en schommelt momenteel rond $96. Avalanche (AVAX) herstelt al iets sterker en staat 2,6% in de plus maar heeft momenteel moeite met $83. Een dergelijk patroon zien we bij polkadot (DOT) die ook 2,6% in de plus staat en met $19 stoeit.

Terra (LUNA) dipte iets dieper maar herstelt ook iets sterker en staat 2,9% in de plus rond $53,5. Shiba Inu (SHIB) stijgt vanochtend al een stukje harder waardoor de koers 5,5% in de plus staat en bij $0,0000296 uitkomt. SHIB was ook een van de hardste stijgers deze week en staat 32% in de plus ten opzichte van een week geleden. Dogecoin (DOGE) schiet op het moment van schrijven als een raket ervandoor. DOGE staat momenteel maar liefst 8% in de plus en komt op $0,154 uit.

Ripple (XRP) schoot gisterenavond al keihard omhoog en kon gedurende nacht aan die stijging vasthouden. XRP staat maar liefst 9% in de plus en komt op $0.84 uit.

Worldcoin onthult nieuw Ethereum netwerk voor ‘echte mensen’
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Top 100 hardste dalers en stijgers

Maar een handjevol koersen kleuren rood ten opzichte van 24 uur gelden. Dat zijn theta network (THETA) met 1%, cosmos (ATOM) en osmosis (OSMO) met 1,5%, tezos (XTZ) met 2% en amp (AMP) met 5%. Echter verloren veel crypto alsnog flink aan waarde deze week. Convex finance (CVX), maker (MKR), polkadot (DOT) en hedera (HBAR) staan allemaal meer dan 10% in de min. Basic attention (BAT), cosmos (ATOM), thorchain (RUNE) en arweave (AR) verloren zelfs zo’n 12% van hun waarde deze week. Voor solana (SOL), synthetix (SNX), near (NEAR) en curve (CRV) is dat maar liefst 15,5%.

Ondanks dat de meeste crypto uit de top 100 vandaag in de plus staan, is het voor de meeste koersen maar lichtjes. DOGE en XRP nemen het voortouw vandaag, maar de allersterkste stijger vandaag is wederom smooth love potion (SPL). DE SLP koers staat maar liefst 17% en zelfs 200% deze week.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie