Kevin Schijven Kevin Schijven
19/04/2021 11:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/04/2021 11:04

Dogecoin koers stijgt na geruchten over DOGE futures op CME, maar is het nepnieuws?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Dogecoin koers stijgt na geruchten over DOGE futures op CME, maar is het nepnieuws

Foto: Orpheus FX/Shutterstock

Afgelopen nacht gingen geruchten in de crypto-wereld rond dat de Chicago Mercantile Exchange (CME) Dogecoin (DOGE) futures gaat lanceren. De volgende tweet lijkt hier de aanstichter van te zijn:

Verschillende bronnen zouden aan The Block bevestigd hebben dat hier niets van waar is. De CME beurs heeft echter zelf geen reactie nog gegeven. Het Twitteraccount was afgelopen weekend medeverantwoordelijk voor de verspreiding van een ander gerucht.

Afgelopen weekend corrigeerde bitcoin (BTC) en de algehele crypto-markt hard omlaag. Er werd gespeculeerd dat een tweet, waarin beweerd werd dat het Amerikaanse ministerie van Financiën financiële instellingen gaat aanklagen voor het witwassen van geld met crypto, hier de oorzaak van was.

“Ik denk dat het op dit moment redelijk veilig is om dat aan te nemen dat de account is overgenomen door een derde partij die te kwader trouw handelt. De drie laatste tweets zijn duidelijk nep en als het een hack was, zouden ze al zijn verwijderd.”

Aldus onderzoeker Larry Cermak. Ondanks dat het waarschijnlijk om nepnieuws gaat is Dogecoin (DOGE) wederom een van de sterkste stijgers vandaag. De DOGE koers is afgelopen nacht weer met bijna 25% gestegen. Dogecoin steeg afgelopen week met maar liefst 500%, miljardair-investeerder Mike Novogratz snapt er niets van en Cardano (ADA) oprichter Charles Hoskinson waarschuwt voor een zeepbel.

CME is de grootste derivatenbeurs ter wereld en lanceerde in februari voor het eerst ethereum (ETH) futures. De beurs uit Chicago is van plan om in mei micro bitcoin futures te lanceren.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie