Kevin Schijven Kevin Schijven
18/04/2021 18:34 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/04/2021 18:34

Novogratz begrijpt niets van dogecoin (DOGE) en ripple (XRP) stijging, krijgt kritiek van fans, maar wie heeft gelijk?

Nieuws
Novogratz begrijpt niets van dogecoin (DOGE) en ripple (XRP) stijging, krijgt kritiek van fans, maar wie heeft gelijk

Miljardair en Bitcoin (BTC) bull Mike Novogratz, CEO van Galaxy Digital, zei onlangs in een interview met Bloomberg dat hij niets begrijpt van de enorme koersstijgingen van dogecoin (DOGE) en ripple (XRP).

Dogecoin (DOGE) vestigde een nieuw record van $0,415 op 16 april, na een bizarre stijging van 500% in een week. XRP vestigde een nieuw record van $1,92 op 14 april, na een stijging van meer dan 200% sinds het begin van de maand.

Volgens Novogratz heeft Dogecoin “niet echt een doel,” en zitten vooral jonge investeerders die de boot niet willen missen achter deze stijging. Hij zegt dat hij zich grote zorgen zou maken als een van zijn vrienden tegen de huidige prijs DOGE zou kopen.

Novogratz zegt hetzelfde over XRP en meldt dat hij de stijging niet snapt vanwege de lopende rechtszaak tegen Ripple. Deze uitspraak valt natuurlijk niet in de smaak bij de beruchte ‘XRP army’ en Novogratz ontvangt een bak van kritiek. Zo zegt advocaat John Deaton dat Ethereum (ETH) wellicht het volgende doelwit van de SEC is. Novogratz antwoordt daarop als volgt:

“Ik ben niet de SEC. Ik heb geen rechtszaak aangespannen tegen Ripple. In feite ben ik sinds dag 1 een grote aandeelhouder van Ripple. De SEC heeft al gezegd dat ETH geen effect is. Ik begrijp waarom ETH in beweging is. Ik snap de stijging van XRP niet. Wat is er zo moeilijk te begrijpen?”

Daarop antwoorden de XRP fans weer dat SEC enkele weken geleden nog zei dat het nooit officieel Bitcoin en Ethereum heeft geclassificeerd. Het waren uitspraken van de voormalig voorzitter van de SEC en CFTC die zeiden dat bitcoin en ethereum geen effecten zijn. Volgens Novogratz is echter het standpunt van de nieuwe SEC voorzitter, Gary Gensler, hier vrij duidelijk over.

Ook de XRP fans ontvangen veel kritiek. De rechtszaak wordt door hen steeds bestempeld als een aanval op de gehele crypto-markt, maar lang niet iedereen is het daarmee eens. Tegelijkertijd maken ze constant bitcoin en ethereum zwart wat niet echt een teken is van solidariteit.

Dat de rechtszaak voornamelijk gaat over de mate van centralisatie van XRP lijkt hen dan ook compleet te ontgaan. Ook herhalen ze regelmatig dat XRP niet ontwikkeld is door Ripple, maar zelfs Ripple CTO David Schwartz noemde dat eerder al misleidend.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie