Thom Derks Thom Derks
20/09/2022 11:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 19:36

Dogecoin lanceert Doge Name Service (DNS)

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Dogecoin houders opgelet: DOGE koers kan nog eens 70% tot 90% dalen

Foto: surassawadee/Shutterstock

Dogecoin (DOGE) is opgericht in 2013, maar is vooral de laatste paar jaar mateloos populair. Dat is grotendeels het gevolg van het feit dat Tesla en SpaceX CEO Elon Musk een groot liefhebber van het project is. Sinds kort is er echter een andere reden die bijdraagt aan het succes van Dogecoin en dan bedoelen we uiteraard Dogechain.

Kan Solana zijn netwerkproblemen oplossen? Nieuwe fix wordt nu getest
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Dogechain gaat Ethereum achterna

Voor de mensen die dat niet weten, Dogechain is een soort smart contract platform voor Dogecoin. Officieel zijn de projecten niet met elkaar verbonden, wat wil zeggen dat het Dogecoin team niet verantwoordelijk is voor het project, maar de gemeenschap heeft het natuurlijk omarmt.

In principe maakt Dogechain decentralized finance (DeFi) toepassingen en non-fungible tokens (NFTs) mogelijk met Dogecoin. Nu heeft Dogechain de lancering van de Doge Name Service (DNS) aangekondigd. Hiermee gaat het netwerk Ethereum (ETH) achterna, want daarop draait al sinds mei 2017 de succesvolle Ethereum Name Service.

In feite is een ‘Name Service’ een manier om lastige blockchain-adressen om te toveren in een naam die eenvoudig te onthouden is. Gebruikers kunnen via deze programma’s hun eigen naam of pseudoniem claimen. Vaak zie je op Twitter veel mensen met ‘****.eth’ als gebruikersnaam.

Vanaf nu is het voor gebruikers van Dogechain dus mogelijk om een .doge naam te claimen, in plaats van een lastig te onthouden blockchain-adres. Uiteindelijk is het geen mega spannende toepassing, maar op social media kan het bijdragen aan de merkwaarde van het project als veel mensen een .doge naam dragen.

Advertentie

Goed voor Dogecoin?

Het nieuws is niet alleen goed voor Dogecoin als het gaat om de mogelijke extra merkwaarde die het oplevert, maar ook vanwege een burn mechanisme dat in het nieuwe protocol zit. Een deel van de opbrengsten van de DNS, zowel Dogechain als Dogecoin, gaan op de digitale brandstapel.

Dat betekent dat DNS de supply van zowel Dogechain als Dogecoin zal verminderen, tenzij niemand interesse heeft om domeinnamen te registeren op Dogechain. Het nieuws over de nieuwe DNS komt nadat Dogecoin vorige week de op één na grootste Proof-of-Work blockchain werd. Dit volgde nadat Ethereum de transitie naar Proof-of-Stake maakte en vanaf dat moment niet meer aan mining deed.

dogecoin is now 2nd largest PoW crypto

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie