Timo Bult Timo Bult
18/03/2019 14:40 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/03/2019 14:40

EOS, XRP en BAT: waarom het slim is om deze crypto's te ‘HODLen’

icon-altcoins
Altcoin nieuws
EOS_XRP_en_BAT_waarom_het_slim_is_om_deze_cryptos_te_hodlen

Foto: ilolab/Shutterstock

Tijdens de crypto-gekte eind 2017, toen door de hype rondom cryptocurrencies en blockchain opeens duizenden startups als paddestoelen uit de grond schoten en Initial Coin Offerings (ICO’s) begonnen te houden, ontstond er een enorme hoeveelheid aan nieuwe cryptocurrencies. Veel van die projecten blijken nu, meer dan een jaar later, op niets uit te lopen. Toch zitten er tussen de huidige 2.100 cryptocurrencies een paar pareltjes. In dit artikel gaan we kort in op drie cryptocurrencies die het naar verwachting van analisten goed gaan doen in de toekomst: BAT, EOS en XRP.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

BAT

BAT is de native token van de Brave browser. Met deze internet browser kan je, net als met andere browsers, websites bezoeken. Echter is er een belangrijk verschil op het gebied van advertenties tussen de Brave browser en traditionele browsers. De Brave browser blokkeert de standaard advertenties namelijk automatisch, en tracht advertenties op een andere manier voor te schotelen aan websitebezoekers. Zo kan een bezoeker aangeven dat hij of zij advertenties toe wilt staan. In ruil daarvoor krijgt de bezoeker een kleine hoeveelheid BAT uitbetaald. Brave zal naar verwachting de advertentiewereld gaan revolutioneren, en BAT is dus een van die altcoins die je maar beter kunt ‘HODLen‘. ‘HODL’ staat voor Holding On for Dear Life, wat zoveel betekent als op je handen zitten en je cryptocurrency niet verkopen, met het vertrouwen in de toekomst, ondanks de negatieve koersontwikkelingen op korte termijn.

Advertentie

EOS

EOS is de cryptocurrency van het EOS-netwerk. Het wordt vaak ‘de Chinese Ethereum’ genoemd aangezien het, technologisch gezien, erg op Ethereum (ETH) lijkt. Daarnaast wordt het crypto-project erg geprezen in China en eindigt het vrijwel elke maand bovenaan de crypto-ranglijst van de Chinese overheid. Ook EOS is, net als Ethereum, bedoeld om smart contracts en gedecentraliseerde applicaties (dApps) op te ontwikkelen en te hosten. Tijdens de lancering van het MainNet van EOS ondervond het platform aardig wat problemen, welke nu opgelost lijken te zijn. En gezien het feit dat EOS sneller is dan Ethereum is het de verwachting dat EOS een mooie toekomst voor de boeg heeft. Daarom is het dus slim om ook EOS the HODLen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

XRP

Een doorgewinterde crypto-enthousiasteling kent XRP vast en zeker. Het is de cryptocurrency van het Ripple-netwerk, welke werd ontwikkeld door Ripple Labs. Velen claimen dat het bedrijf té veel invloed heeft op XRP, omdat het een belangrijk onderdeel is van het xRapid product van Ripple Labs. Het bedrijf ontkent echter stellig ook maar enige controle te hebben over het netwerk en de cryptocurrency. Gezien de steeds groter wordende klantenkring van Ripple Labs, die voornamelijk uit banken bestaat die snel en goedkoop geld willen kunnen overboeken naar andere landen, heeft ook XRP de potentie om flink door te groeien. XRP in je cryptocurrency wallet HODLen lijkt dus zeker geen gek idee zijn te zijn!

Bovenstaand artikel is geen beleggingsadvies of een aanbeveling tot de aankoop of verkoop van cryptocurrencies.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie