Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
06/03/2019 10:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/03/2019 10:03

Ethereum en EOS koers analyse: erop of eronder voor ETH

icon-altcoins
Altcoin nieuws
ethereum_en_eos_koers_analyse_erop_of_eronder_voor_eth

Foto: leksiv/Shutterstock

De afgelopen week hadden de meeste cryptocurrencies, waaronder bitcoin (BTC), EOS (EOS) en litecoin (LTC), het aardig moeilijk. Na een sterke stijging zagen deze crypto’s vervolgens weer een sterke daling, zoals we dat wel vaker hebben gezien in besluiteloze tijden. EOS en ethereum (ETH) lijken op dit moment echter weer wat van die verliezen goed te maken.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

EOS

EOS was op 2 maart nog zo’n $3,70 waard, maar daalde vervolgens binnen een dag terug naar ongeveer $3,20. Langzaam kroop de koers weer omhoog totdat EOS wist uit te breken boven de neerwaartse trendlijn waardoor de coin op moment van schrijven $3,75 waard is met een stijging van zo’n 12% over de afgelopen 24 uur.
Door de koersstijging doorbrak EOS de 100-hourly simple moving average (SMA) op de 4-uurs grafiek en steeg daarna tot aanzienlijke hoogte. Op het hoogste punt was EOS $3,80 waard, maar de koers corrigeerde kort daarna terug naar beneden. De koers wist echter van het support-niveau op $3,50 af te stuiteren, wat een positief signaal is.
Mocht EOS boven de $3,80 uit weten te stijgen, dan kan het potentieel de weg naar boven voortzetten. Daar liggen de volgende belangrijke resistance-niveaus op $4,00 en vervolgens $4,20.

Advertentie

Ethereum

Voor ethereum geldt hetzelfde, een sterke stijging gevolgd door een sterke daling, alhoewel deze een stuk geleidelijker was in vergelijking met EOS en andere cryptocurrencies. Ethereum is op moment van schrijven $138,62 waard na in de afgelopen 24 uur iets meer dan 7% te zijn gestegen.
Ook ethereum wist de neerwaartse trendlijn te doorbreken. Ethereum was eerder nog $122 waard maar steeg na het doorbreken van de resistance-niveaus op $124 en $127 door naar de $130. Daar doorbraak het ook de 100-hourly simple moving average (SMA)-lijn.
Uiteindelijk wist ETH de $139 te bereiken, een belangrijk resistance-niveau, welke het niet wist te doorbreken. Veel investeerders besloten op dit punt hun ETH te verkopen om hun winsten te innen waardoor de koers kort terugzakte naar de $136.
Ethereum kruipt nu weer langzaam naar dat belangrijke resistance-niveau op $139, en mocht het lukken dit niveau te doorbreken dan is er de mogelijkheid dat ETH in een kleine bullish stroomversnelling terechtkomt. Is dit niet het geval, en blijft de koers onder de $140 handelen, dan blijft de mogelijkheid bestaan dat de koers weer een sterke daling zal doormaken.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie