Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
09/03/2019 19:18 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/03/2019 19:18

Snelle Brave Browser betaalt gebruikers nu voor het zien van advertenties

Nieuws
snelle_brave_browser_betaalt_gebruikers_nu_voor_het_zien_van_advertenties

De Brave Browser is sinds kort in de tweede fase beland van het Brave Ads Developer Channel Preview. Gebruikers konden eerder al advertenties zien binnen de browser als een test, maar nu krijgen ze daar ook daadwerkelijk betaald voor.
Gebruikers die zich aanmelden voor het developers kanaal, wat inhoudt dat ze gebruik maken van een experimentele versie van de browser, zullen vanaf nu betaald krijgen in Basic Attention Tokens (BAT). Dit is de native token van het platform. Brave legt uit:

Fase twee biedt tokenbeloningen aan gebruikers voor hun aandacht, en introduceert Brave’s anonymous-but-accountable campagne reports voor merken.

De CEO van het platform, Brendan Eich, verwacht dat gebruikers zo’n $5 per maand in BAT kunnen verdienen als ze besluiten mee te doen aan fase twee. Eich hoopt door internetadvertenties anders aan te pakken internet marketing te revolutioneren.
Zo heeft Brave Browser een functie waarmee een bezoeker fooi kan geven aan een website. Deze functie is op het moment echter alleen beschikbaar op pc, maar het plan is om later ook uit te breiden naar iOS en Android.
Brave blokkeert daarnaast standaard alle normale advertenties en trackers, wat een van de redenen is dat de browser sneller is dan de meeste andere browsers. Eich zei over de prestaties van zijn browser:

Het laadt pagina’s twee tot vier keer sneller dan andere smartphone-browsers en 1,4 keer sneller dan andere browsers voor pc’s.

De komende periode zullen we gaan zien of gebruikers de nieuwe functie veel gaan gebruiken. Uiteindelijke wil Brave toe naar een systeem waar publishers advertenties op websites kunnen plaatsen. 70% van de opbrengsten zullen dan naar publishers gaan, 15% naar de bezoekers en de laatste 15% naar Brave.


Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie