Ethereum daalt 20% terwijl schade bij BNB en dogecoin beperkt blijft

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum daalt 20% terwijl schade bij BNB en dogecoin beperkt blijft

Foto: Muhammed AKAN/Shutterstock

De cryptomarkt kleurde deze week donkerrood. Nadat het onder andere bitcoin (BTC) niet lukte om een belangrijke weerstand te breken, volgde een fikse afwijzing waarmee we de totale cryptomarkt ruim $170 miljard in waarde zagen dalen. Hoe staan de koersen er nu voor? Je leest het in deze crypto marktupdate.

Ethereum ruim 20% in de min, ondanks merge hype

Te beginnen met de grootste altcoin van de markt, ethereum (ETH). Die daalde over de afgelopen 24 uur met 2,8% in waarde maar deed het over de afgelopen 7 dagen nog een stuk slechter. Ook ethereum stuitte op grote weerstand, bij $2.000, en wist deze niet te breken. Een snelle afdaling volgde.

Zodoende staat de ETH koers ruim 20% in het rood. Ethereum is nu $1.596 waard volgens prijstracking-website CoinMarketCap. De ethereum koers in euro is €1.592 op de Nederlandse crypto exchange Bitvavo.

Ondanks de dalende koers zien we dat de adoptie doorzet. Het aantal wallets dat meer dan 0 ETH in bezit heeft is namelijk naar een all-time high (ATH) van 85.250.979 gestegen. Dat betekent overigens niet dat er ook daadwerkelijk 85 miljoen mensen Ethereum gebruiken, iemand kan namelijk meerdere wallets in bezit hebben.

Lees hier een vandaag verschenen column over de Ethereum Merge en het probleem waar het netwerk mee kampt zodra de Merge voltooid is.

Schade Binance coin (BNB) en XRP blijft beperkt

Dan de rest van de top 10. Wat opvalt is dat er een aantal altcoins zijn waarbij de schade relatief beperkt is gebleven deze week. Terwijl ethereum, cardano (ADA) en solana (SOL) tot wel 25% in de min staan, staat de teller bij BNB op ‘slechts’ 9,4%. Ditzelfde geldt voor XRP en dogecoin (DOGE). Bij beide staat de koers maximaal 11% in het rood.

Over de afgelopen 24 uur staat BNB, de native crypto binnen het ecosysteem van de grote Binance exchange, zelfs 3% in de plus. BNB kan echter niet tippen aan de stijging van EOS (EOS) van de afgelopen 24 uur. De nummer 40 staat 8,4% in de plus en staat ten opzichte van een week geleden 2,8% in de plus. Dit lijkt te maken te hebben met de recente EOS rebranding.

Al met al zijn alle cryptocurrencies op het moment van schrijven $1,02 biljoen waard. Het totale handelsvolume is daarbij afgenomen met 17% naar $71,5 miljard. De altcoins verliezen iets terrein ten opzichte van bitcoin. De bitcoin dominantie is met 0,36% toegenomen tot 40,08%, wat betekent dat bitcoins totale waarde 40% van de totale cryptomarkt uitmaakt.

Handel samen met Crypto Insiders op Discord

Zoek jij hulp met handelen in crypto? Dan verwijzen we je graag door naar onze Discord groep voor leden. Hier bediscussiëren ervaren analisten en handelaren dagelijks hun analyses en handelsplannen. Ook delen we hier als eerst onze technische en fundamentele analyses. In onze Discord community kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met onze premium leden de markt voor te blijven.

Onze hoofdanalist, bekend als AppY, hield onlangs weer een ask me anything (AMA) sessie voor onze premium leden. Deze is nu voor iedereen terug te zien en staat vol met zeer interessante technische analyses!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie