Crypto vermogensbeheer

Institutionele investeerders kijken vooralsnog toe vanaf de zijlijn

Bijna de helft van de institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen, kantoren voor vermogensbeheer en soevereine vermogensfondsen zijn niet overtuigd van het investeren in cryptocurrencies. Althans, nog niet volgens een rapport van de investeringsfirma Context Capital Partners LP, waarbij meer dan honderd beleggings agents werden gevraagd voor een enquête tijdens een  Autonomous Research gedurende een periode van drie dagen begin februari.

Beleggingsdeskundigen hebben een fiduciaire verantwoordelijkheid om eventuele wijzigingen in de activaspreiding te onderzoeken op basis van functies zoals vergoedingen, verwachte rendementen en risico’s. Ze hebben meer tijd nodig om een ​​beroep te doen op de rol van cryptocurrency-fondsen in de beleggingsportefeuilles van hun leden, mits aanwezig.

Iets meer dan een kwart van de ondervraagden zei dat cryptocurrencies een “legitieme activaklasse” zijn, terwijl ongeveer hetzelfde aantal elke associatie met de categorie als frauduleus beschouwt. Bijna 50 procent van de ondervraagden weet het niet zeker.

Zodra Bitcoin en andere altcoins een hoger percentage dan het mondiale BBP omvatten, zullen institutionele beleggers zoals pensioenen waarschijnlijk grotere percentages van hun beleggingsportefeuilles naar die categorie moeten gaan verplaatsen, iets dat naar verwachting vanuit de enquête niet snel zal plaatsvinden.

Het rapport suggereert dat beleggers, die op zoek zijn naar meer diversificatie, steeds meer naar cryptocurrencies en ESG-strategieën kijken. Echter zal slechts 11,2% zich dit jaar gaan wagen aan cryptocurrencies.

Ondertussen is het aantal beleggingsfondsen dat is gewijd aan cryptocurrencies het afgelopen jaar omhoog geschoten ten opzichte van 2016 en is meer dan achtvoudig gestegen tot 160 fondsen, volgens Autonomous Research, geciteerd in Bloomberg. Dergelijke investeringsmanagers zullen toekijken vanaf de zijnlijn totdat beleidsmakers duidelijk maken wat het regelgevingskader rond cryptocurrencies, en de exchanges waarop zij handelen zal zijn.

Advertentie

Tot die tijd zal het echt grote geld nog op zich laten wachten.

Advertentie
Ad
Ad
SATOS
Reviewed
€14.634,90 Kopen
1
1
Bitvavo
Reviewed
€14.413,90 Kopen
2
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.424,50 Kopen
3
3
Bitonic
Reviewed
€14.475,30 Kopen
4
4
Litebit
Reviewed
€14.496,90 Kopen
Laatste nieuws