Timo Bult Timo Bult
28/09/2019 14:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/09/2019 14:45

Ripple verstuurt 31 miljoen XRP naar wallet voor verkoop

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple verstuurt 31 miljoen XRP naar wallet voor verkoop

Foto: rafapress/Shutterstock

Ripple, het bedrijf dat financiële producten op basis van XRP Ledger en de cryptocurrency XRP ontwikkelt, heeft 31 miljoen XRP verplaatst. Dat blijkt uit een tweet van Whale Alert gisteravond.

31.000.000 #XRP (7.406.178 USD) verzonden van Ripple naar Ripple OTC Distribution-portemonnee

De 31 miljoen XRP werd verzonden naar Ripple’s over-the-counter (OTC) distributie wallet, aldus Whale Alert. Ripple gebruikt deze wallet om XRP te verkopen aan bedrijven en cryptocurrency exchanges.
Het lijkt er dus op dat Ripple vlak voor het einde van het derde kwartaal nog een grote hoeveelheid aan XRP zal verkopen. In dit kwartaal verkocht Ripple bijna 100 miljoen XRP wat op dit moment een waarde heeft van bijna €22 miljoen.
Ripple krijgt vaak kritiek op de manier waarop het XRP verkoopt. Het bedrijf bezit meer dan de helft van de totale XRP-voorraad, echter zit het grootste deel hiervan vast in zogenaamde escrow-wallets. Peter Brandt, een investeerder, beschuldigde het bedrijf afgelopen maand nog van het manipuleren van de markt.
Later stelde de CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, dat Ripple de XRP koers “evenmin kan beïnvloeden als de whales de bitcoin (BTC) koers kunnen beïnvloeden.” In een aantal tweets zei Garlinghouse dat Ripple de XRP verkoopt om het ecosysteem te kunnen laten groeien door bedrijven XRP te laten gebruiken.
Onlangs werd bekend dat de investeringstak van Ripple, Xpring, Logos Network heeft overgenomen. Het Logos-team gaat naar verluidt gedecentraliseerde financiële producten op basis van XRP ontwikkelen.
Crypto Insider David heeft weer bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaarstaan! Benieuwd wat hij verwacht voor de lange termijn? Lees dan hier verder.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie