Rico Engelbarts
03/04/2018 21:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/04/2018 21:06

Seoul lanceert cryptocurrency “S-Coin” voor de hoofdstad van Zuid-Korea

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Één van ’s werelds grootste steden heeft binnenkort zijn eigen cryptocurrency. Althans, als Seoul burgemeester Park Won-Soon snel slaagt in zijn poging om “S-Coin” te lanceren.

Won-Soon, die bij de verkiezingen in juni een derde ambtstermijn als burgemeester zal nastreven, vertelde CoinDesk Korea dat S-Coin – zoals de cryptocurrency voorlopig wordt genoemd – kan worden gebruikt als betaalmiddel in de Zuid-Koreaanse hoofdstad om de sociale zekerheid te financieren en particuliere aannemers te betalen.

“Seoul is een van de steden die de derde industriële revolutie zal gaan leiden.” Aldus Won-Soon, volgens een vertaling in de Korea Times. “Het is dus vanzelfsprekend (voor de stad) om zich te verdiepen en te investeren in nieuwe technologieën zoals blockchain.”

Hoewel Won-Soon geen verdere details gaf over S-Coin, zei Won-Soon dat het initiatief een kernonderdeel is van het nieuwe “blockchain masterplan” van de stad. Ook zal de metropool duidelijke richtlijnen betreffende cryptocurrency publiceren en publieke middelen gebruiken voor het cultiveren van een bloeiende ontwikkelingssector van de blockchain.

Ervan uitgaande dat het plan van Won-Soon tot leven komt, zal Seoul de grootste stad zijn om zijn eigen cryptocurrency te adopteren. Echter zal Seoul hoogstwaarschijnlijk niet de eerste zijn.

Dubai is naar verluidt bezig met de ontwikkeling van een op blockchain gebaseerde digitale valuta genaamd “emCash”, die een wettig betaalmiddel zal worden voor zowel publieke als particuliere schulden.

Verschillende kleinere steden, waaronder Berkeley, California, maken ook gebruik van cryptocurrencies om gemeentelijke obligaties te symboliseren.

Venezuela is in januari begonnen met de distributie van zijn NEM-gebaseerde “Petro” cryptocurrency via een ICO (Initial Coin Offering). Hoewel sommige analisten er nog steeds aan twijfelen of de Petro ook daadwerkelijk bestaat, heeft het land de token verkocht als een middel om de economische sancties van de VS te omzeilen. Andere landen – waaronder Rusland, Turkije en Iran – hebben om soortgelijke redenen besproken om cryptocurrencies als overheid te gaan gebruiken.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie