Kevin Schijven Kevin Schijven
03/04/2022 11:26 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/04/2022 11:26

Solana, zilliqa en deze crypto stegen het hardst deze week

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Solana, zilliqa en deze crypto stegen het hardst deze week

Foto: Zephyr_p/Shutterstock

Bitcoin (BTC) maakte donderdag een flinke duik en trok toen de meeste cryptocurrencies mee. Ook eind gisterenmiddag dipte de BTC koers weer iets en trok wederom veel altcoins mee. Toch kon een groot deel van de crypto ondertussen enigszings herstellen waardoor de totale marktkapitalisatie maar met 0,7% zakt naar iets onder $2,26 biljoen. Dat is alsnog een stijging van ongeveer 7% ten opzichte van een week geleden.

Fidelity waarschuwt: ‘bitcoin is niet langer goedkoop’
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Ethereum steeg 11% deze week

Ethereum (ETH) daalde kort voor het weekend samen met bitcoin mee, en dipte van $3.400 helemaal naar $3.220. In tegenstelling tot bitcoin kon ether wel gelijk herstellen met de rebound, en kwam vervolgens zelfs iets hoger uit.

Gisterenmiddag leek ether even de $3.500 te veroveren, maar werd echter toch afgewezen en begon weer te dalen. Afgelopen nacht kwam ether even bij $3.420 uit, en is sindsdien aan het herstellen. Vanochtend is ETH weer in gevecht met de $3.500, rond dezelfde prijs als 24 uur geleden, maar wel 11% boven de prijs van een week geleden.

Advertentie

SHIB, DOGE, XRP, ADA, BNB stoeien met weerstand

Shiba inu (SHIB) lukt vooralsnog niet te herstellen, staat 3% in de min en komt op $0,000026 uit. Toch is dat alsnog 7,5% boven de prijs van een week geleden. Dogecoin (DOGE) zakt met 2% naar $0.14 en staat 3% in de plus deze week. Ripple (XRP) herstelt vanochtend iets, maar staat alsnog 2% in de min en komt weer op $0,83 uit, dezelfde prijs als een week geleden.

Ook cardano (ADA) verliest vandaag 2% en stoeit momenteel met $1,17. Dat is ongeveer 1,3% in de plus ten opzichte van een week geleden. Binance coin (BNB) herstelde vanochtend al iets sterker, maar heeft nog moeite met $445. Dat is 1,2% onder de prijs van 24 uur geleden, maar 6,6% boven de prijs van 7 dagen geleden.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

DOT & AVAX stegen flink deze week

Polkadot (DOT) trok deze week al iets sterker aan, staat vandaag 1,8% in de plus en deze week 11%. DOT komt op $23,2 uit. Avalanche (AVAX) kon vanochtend niet $100 terugpakken en komt op $99 uit. Dat is 2,2% in de min, maar alsnog 14,8% in de plus deze week.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

LUNA & SOL stegen het hardst

Dan hebben we twee grote altcoins die veel harder dan de rest van de top 10 stegen. Terra (LUNA) steeg de afgelopen 24 uur weer naar een nieuwe all-time high van $117,7. LUNA staat daarmee deze week 26% in de plus. Solana (SOL) dipte afgelopen nacht even flink, maar komt ondertussen weer bij $140 aan. SOL staat daarmee alsnog 3% in de plus vandaag en zelfs 37% in de plus deze week.

Fidelity waarschuwt: ‘bitcoin is niet langer goedkoop’
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Top 100 crypto hardste dalers vandaag en deze week

Fantom (FTM), algorand (ALGO), apecoin (APE), zcash (ZEC) en thorchain (RUNE) staan vandaag allemaal zo’n 5% in de min. Axie infinity (AXS) zakt met 6%, lido (LIDO) met 8% en zilliqa (ZIL) verliest vandaag het meest en staat 9,5% in de min.

De hardste dalers deze week zijn okb (OKB), die 6% in de min staat, apecoin (APE) staat 8,5% in de min en zcash (ZEC) zelfs 13%.

Het is een ‘kwestie van tijd’ voor Ethereum ETF’s goedgekeurd worden
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Top 100 crypto hardste stijgers vandaag en deze week

De hardste stijgers van vandaag zijn near (NEAR), juno (JUNO) en osmosis (OSMO) met 5%. Celo (CELO) en helium (HNT) staan 6% in de plus. Convex finance (CVX) 7,5%, cosmos (ATOM) 8,5%, kadena (KDA) 9% en ecash (XEC) maar liefst 13%. Humans.ai (HEART) steeg zelfs 15%, maar frax share (FXS) is de grote winnaar vandaag en staat maar liefst 34% in de plus.

De hardste stijgers van de week zijn ecash (XEC) en synthetix (SNX) met bijna 40%. Aave (AAVE) staat zelfs 50% in de plus en waves (WAVES) 55%. Frax Share (FXS) en zilliqa (ZIL) stegen deze week maar liefst 85%. Toch was Nieuwkomer stepn (GMT) uiteindelijk de hardste stijger uit de top 100. De GMT koers staat bijna 250% in de plus deze week.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto Insiders Premium altcoin analyses

Wil je dieper op de altcoins en hun koersen ingaan? Neem dan een kijkje in onze premium omgeving! Hier worden dagelijkse technische analyses door de community en onze analisten gedeeld en besproken. Ook kun je hier in contact komen met onze crypto coaches die graag je vragen beantwoorden. Je kan dit nu de eerste 30 dagen gratis en vrijblijvend uitproberen!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie