Kevin Schijven Kevin Schijven
10/02/2022 17:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/02/2022 17:05

Tezos wordt nieuwe sponsor van Manchester United

icon-nft
NFT nieuws
Tezos wordt nieuwe sponsor van Manchester United

Foto: Fabrizio Andrea Bertani / Shutterstock.com

Vorige week was op Crypto Insiders te lezen over een mogelijke deal tussen blockchain-netwerk Tezos (XTZ) en de wereldberoemde voetbalclub Manchester United. De voetbalvereniging heeft de deal op 10 februari bevestigd:

De twee bedrijven hebben een overeenkomst gesloten voor meerdere jaren waarmee Tezos sponsor wordt van een van de oudste voetbalclubs ter wereld. De spelers van ‘Man U’ zullen voortaan tijdens trainingen tenues dragen met Tezos erop. De nieuwe shirtjes maken hun debuut tijdens de opwarmfase aankomende zaterdag in de match tegen Southampton.

Details over de overeenkomst zijn niet vrijgegeven. Afgelopen week werd nog gesproken over een deal van wellicht $27 miljoen. Naar verluidt betaalt Tezos daar jaarlijks nog eens 33% bovenop. Daarnaast gaat de voetbalclub ook in samenwerking met Tezos diversen uitbrengen voor fans, zoals exclusive evenementen en natuurlijk non-fungible tokens (NFT). Victoria Timpson, CRO bij Man Utd., zegt:

“Dit is een enorm opwindende samenwerking voor Manchester United omdat het ons op één lijn brengt met een van de meest geavanceerde, betrouwbare en duurzame blockchains op een technologisch gebied dat belooft een ware revolutie teweeg te brengen in de manier waarop iedereen, inclusief de club en onze fans, kan communiceren. ”

Crypto als wapen tegen China – Trump’s verrassende nieuwe strategie
Crypto als wapen tegen China - Trump's verrassende nieuwe strategie

Meer deals tussen crypto & sportwereld

Tezos heeft het afgelopen jaar meerdere dergelijke deals getekend, bijvoorbeeld met McLaren Racing om samen een NFT platform te bouwen. En niet te vergeten met Red Bull Racing, het Formule 1 team waarmee Max Verstappen afgelopen jaar kampioen werd. De Red Bull bolide rijdt al een jaar lang rond met het Tezos embleem.

Tezos is niet het enige bedrijf uit de cryptocurrency wereld die dergelijke deals sloot het afgelopen jaar. Vooral de grote cryptocurrency-exchanges als Binance, FTX en Crypto.com sloten veel deals met grote sportclubs. Binance werd onlangs de officiële sponsor van het Argentijnse voetbalteam. Crypto.com betaalde eind vorig jaar maar liefst $700 miljoen voor de naamrechten van het beroemde Staples Center stadium in Los Angeles, nu de Crypto.com Arena.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Miljarden aan bitcoin onder water na grootste correctie in 2 jaar
Miljarden aan bitcoin onder water na grootste correctie in 2 jaar
Advertentie

Trending NFT nieuws

Bitcoin en memecoins schieten omhoog na moordaanslag op Donald Trump
Crypto als wapen tegen China – Trump’s verrassende nieuwe strategie
Advertentie