Kevin Schijven Kevin Schijven
10/02/2022 17:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/02/2022 17:05

Tezos wordt nieuwe sponsor van Manchester United

icon-nft
NFT nieuws
Tezos wordt nieuwe sponsor van Manchester United

Foto: Fabrizio Andrea Bertani / Shutterstock.com

Vorige week was op Crypto Insiders te lezen over een mogelijke deal tussen blockchain-netwerk Tezos (XTZ) en de wereldberoemde voetbalclub Manchester United. De voetbalvereniging heeft de deal op 10 februari bevestigd:

De twee bedrijven hebben een overeenkomst gesloten voor meerdere jaren waarmee Tezos sponsor wordt van een van de oudste voetbalclubs ter wereld. De spelers van ‘Man U’ zullen voortaan tijdens trainingen tenues dragen met Tezos erop. De nieuwe shirtjes maken hun debuut tijdens de opwarmfase aankomende zaterdag in de match tegen Southampton.

Details over de overeenkomst zijn niet vrijgegeven. Afgelopen week werd nog gesproken over een deal van wellicht $27 miljoen. Naar verluidt betaalt Tezos daar jaarlijks nog eens 33% bovenop. Daarnaast gaat de voetbalclub ook in samenwerking met Tezos diversen uitbrengen voor fans, zoals exclusive evenementen en natuurlijk non-fungible tokens (NFT). Victoria Timpson, CRO bij Man Utd., zegt:

“Dit is een enorm opwindende samenwerking voor Manchester United omdat het ons op één lijn brengt met een van de meest geavanceerde, betrouwbare en duurzame blockchains op een technologisch gebied dat belooft een ware revolutie teweeg te brengen in de manier waarop iedereen, inclusief de club en onze fans, kan communiceren. ”

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Meer deals tussen crypto & sportwereld

Tezos heeft het afgelopen jaar meerdere dergelijke deals getekend, bijvoorbeeld met McLaren Racing om samen een NFT platform te bouwen. En niet te vergeten met Red Bull Racing, het Formule 1 team waarmee Max Verstappen afgelopen jaar kampioen werd. De Red Bull bolide rijdt al een jaar lang rond met het Tezos embleem.

Tezos is niet het enige bedrijf uit de cryptocurrency wereld die dergelijke deals sloot het afgelopen jaar. Vooral de grote cryptocurrency-exchanges als Binance, FTX en Crypto.com sloten veel deals met grote sportclubs. Binance werd onlangs de officiële sponsor van het Argentijnse voetbalteam. Crypto.com betaalde eind vorig jaar maar liefst $700 miljoen voor de naamrechten van het beroemde Staples Center stadium in Los Angeles, nu de Crypto.com Arena.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie