Roy van Krieken Roy van Krieken
04/02/2022 20:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/02/2022 20:08

Tezos tekent sponsordeal met voetbalclub Manchester United

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Tezos tekent sponsordeal met voetbalclub Manchester United

Foto: littlew00dy / Shutterstock.com

Crypto netwerk Tezos (XTZ) en wereldberoemde voetbalclub Manchester United lijken een overeenkomst te hebben gesloten over een sponsorship deal. De deal ter waarde van $27 miljoen zal er onder meer voor zorgen dat het logo van Tezos te zien zal zijn op het trainingstenue van Manchester United spelers. 

Cryptomarkt zal in 2024 in waarde verdubbelen, voorspelt Ripple CEO
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Tezos als shirtsponsor

Hoewel de deal nog niet is bevestigd door Manchester United zelf geeft The Athletic aan dat het nieuwe tenue spoedig onthuld zal worden door de Premier League club. Tezos zou AON na acht jaar opvolgen als shirtsponsor.

Het is een mooie deal voor Tezos. Manchester United is namelijk een van de allergrootste voetbalclubs van de wereld met vele miljoenen fans. Op deze manier wordt er een behoorlijke naamsbekendheid voor het crypto project gecreëerd.

De geruchten gaan ook dat de samenwerking tussen Manchester United en Tezos verder zal gaan dan slechts het sponsoren van het trainingstenue. Het zou zomaar kunnen dat Tezos de Engelse voetbalgigant gaat helpen bij een integratie met onder meer de metaverse en Web 3.0, aldus The Athletic.

Sport en Tezos

Het is ook niet bepaald de eerste keer dat Tezos een sponsordeal sluit met een vooraanstaande sportorganisatie. Ook binnen de Formula 1 is Tezos als belangrijke sponsor van onder meer McLaren en het Red Bull Racing van Max Verstappen te zien. 

In mei van het vorige jaar lanceerde Red Bull zelfs een aantal non-fungible tokens (NFT) op de Tezos blockchain. Volgens team principal Christian Horner zou deze deal met Tezos ervoor zorgen dat de betrokkenheid met fans gestimuleerd zal worden.

Niet alleen Tezos doet als crypto platform goede zaken binnen de wereld van sport. Ook andere crypto bedrijven zoals Crypto.com en Socios sluiten ogenschijnlijk bijna elke week een nieuwe deal met een vooraanstaand sportbedrijf. Het lijkt er dan ook op dat de werelden van sport en crypto aardig compatibel met elkaar zijn.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie