Kevin Schijven Kevin Schijven
24/04/2022 10:59 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/04/2022 10:59

XRP & dogecoin hardste dalers, dit waren de hardste stijgers deze week

icon-ethereum
Ethereum nieuws
XRP & dogecoin hardste dalers, dit waren de hardste stijgers deze week

Foto: BBbirdZ/Shutterstock

Doordat de koersen van veel cryptocurrencies begin deze week gelijk herstelden van een dip en vervolgens verder stijgen, werkt het marktsentiment weer even een stuk positiever. Dat was echter van korte duur aangezien bitcoin (BTC) en de meeste altcoins kort voor het weekend weer een flinke dip maakten. De totale marktkapitalisatie van alle crypto viel weer onder de $2 biljoen en bleef de afgelopen 24 uur rond $1,95 biljoen hangen.

Zijn de Hongkongse bitcoin en ethereum ETF’s groot nieuws?
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Ethereum weer onder $3.000

Ethereum (ETH) werd deze week rond $3.170 afgewezen en kon afgelopen vrijdag ook niet aan $3.000 vasthouden. Sindsdien schommelt ETH rond $2.950, maar heel stabiel ziet het er niet uit. Vroeg vanochtend dipte ETH even naar $2.930 en maar herstelt nu weer naar $2.950. Daarmee komt ETH op dezelfde prijs uit als 24 uur geleden maar staat 3,5% in de min ten opzichte van een week geleden.

Advertentie

XRP zakt 9,5% deze week

Onder de grootste crypto had ripple (XRP) verreweg het zwaarst afgelopen week. De XRP koers lag een week geleden nog rond $0,78 en dipte vannacht richting $0,7. Vanochtend probeert XRP vast te houden aan $0,71 maar heeft daar moeite mee. XRP staat vandaag 0,5% in de min en 9,5% in de min ten opzichte van een week geleden.

Ethereum kan na Bitcoin halving hard stijgen, zelfs als ETF wordt afgewezen
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

DOGE, ADA, AVAX ook flink in de min

Dogecoin (DOGE) zakte vannacht met 0,7% naar $0,134 waarmee de koers zelfs 6,7% in de min staat ten opzichte van een week geleden. Cardano (ADA) leek vanochtend even te herstellen, maar zakt nu richting $0,89 waarmee koers vandaag 1% in de min staat en 6,5% in de min deze week. Avalanche (AVAX) zakt vandaag met 1,6% naar $73 en staat deze week 6,3% in de min.

Zijn de Hongkongse bitcoin en ethereum ETF’s groot nieuws?
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

SHIB & BNB dalen iets minder hard

Shiba inu (SHIB) komt momenteel op $0,000024 uit waarmee koers vandaag 0,5% in de min staat en deze week 5,2% in de min. Binance coin (BNB) komt op $403 vanochtend uit waarmee koers ook 0,5% vandaag in de min staat en 3,4% deze week.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

SOL & DOT houden stand, LUNA in de plus

Solana (SOL) hield deze week wel enigszins stand. SOL duwt momenteel tegen $102 aan en dat is ongeveer dezelfde prijs als 24 uur geleden en als een week geleden. Polkadot (DOT) staat zelfs iets in de plus en komt momenteel op $18,8 uit waarmee koers 1% in de plus vandaag en deze week staat. Terra (LUNA) daalde weliswaar de afgelopen 24 uur met 1,6% naar $91,3, maar staat alsnog 13% in de plus deze week.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto top 100 hardste dalers deze week

Dash (DASH), stellar (XLM), celo (CELO), enjin (ENJ), internet computer (ICP), radix (RDX), decentraland (MANA), gala (GALA), klaytn (KLAY) en kusama (KSM) verloren allemaal zo’n 7% van hun waarde deze week. Voor eos (EOS), bitcoin sv (BSV), chiliz (CHZ), convex finance (CVX), litecoin (LTC), tezos (XTZ) en bitcoin cash (BCH) was dat al 8%. Osmosis (OSMO) en ethereum classic (ETC) daalden met meer dan 10%, filecoin (FIL) met 12%, helium (HNT) met 14% en waves (WAVES) was de grootste verliezer van de week en staat 15,5% in de min.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Crypto top 100 hardste stijgers deze week

Monero (XMR) en stepn (GMT) dalen vandaag met 6% maar beide staan nog flink de plus deze week. Er staan echter weinig koersen deze week dik in de plus, maar het zijn wel gelijk uitschieters. Zo staat monero (XMR) 9% in de plus, zcash (ZEC) 10%, synthetix (SNX) 13%, pancakeswap (CAKE) 17%, curve (CRV) 20%, stepn (GMT) 33% en apecoin (APE) maar liefst 42%.

Ethereum beleeft sterke groei in Q1 met winsten van $370 miljoen
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Crypto Insiders Premium voor altcoin analyses

Wil jij meer leren over het traden, analyseren en gebruiken van cryptocurrencies? Word lid van Crypto Insiders Premium en kom de eerste 30 dagen helemaal gratis een kijkje nemen. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie