Rico Engelbarts
05/10/2019 14:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/10/2019 14:45

XRP en bitcoin (BTC) whales versturen enorme hoeveelheden cryptocurrency

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Chinese bitcoin (BTC) whale verliest $45 miljoen aan cryptocurrency

Foto: DUSAN ZIDAR/Shutterstock

Een transactie van 30 miljoen XRP van een onbekend wallet-adres naar een wallet die werd geïdentificeerd als “FundigWallet1” houdt de gemoederen binnen de XRP-community bezig. Een van Ripple’s oprichters, Chris Larsen zou eigenaar zijn van de wallet.
Dit blijkt uit een oude discussie op XRP Chat. Op de wallet staat nu 32.926.000 XRP, volgens de XRP explorer Bithomp. Wat Larsen van plan is met de enorme hoeveelheid XRP is op dit moment nog onbekend.


Ripple, het bedrijf achter de cryptocurrency XRP en een aantal financiële producten die gebruikmaken van de onderliggende technologie, bezit meer dan de helft van de totale XRP voorraad. Deze XRP zit echter in escrow, wat betekent dat het bedrijf er over het algemeen niet bij kan.
Onlangs verstuurde het bedrijf nog 31 miljoen XRP naar zijn over-the-counter (OTC) distributie wallet. Zo nu en dan verkoopt het bedrijf XRP ter stimulering van de groei van het ecosysteem, aldus het bedrijf zelf. Ripple kwam de afgelopen tijd echter vaak onder vuur te liggen vanwege de hoeveelheid XRP dat het verkocht.
Zo beschuldigde de investeerder Peter Brandt het bedrijf ervan dat het de koers zou manipuleren. Later stelde de CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, dat Ripple de XRP koers “evenmin kan beïnvloeden als de whales de bitcoin (BTC) koers kunnen beïnvloeden.” In een aantal tweets zei Garlinghouse dat Ripple de XRP verkoopt om het ecosysteem te kunnen laten groeien door bedrijven XRP te laten gebruiken.

JPMorgan CEO vergelijkt bitcoin met sigaretten, en ziet recessierisico
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Ook bitcoin (BTC) whales actief

Naast de XRP whales die grote bedragen rondsturen, waren ook de bitcoin whales de afgelopen 24 uur actief. In totaal werd er de afgelopen 24 uur meer dan 8.700 BTC verstuurd tussen wallet adressen. De grootste transactie was een transactie van 2.000 BTC.


Crypto Insider David heeft weer een nieuwe bitcoin (BTC) koers weekanalyse voor je klaar staan. Wil je weten wat hij verwacht van de lange termijn? lees dan hier verder!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie