Kevin Schijven Kevin Schijven
04/07/2023 09:12 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/07/2023 09:12

XRP en BTC stijgen in rode markt, deze koers stijgt 275% in paar dagen

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Bitcoin omhoog, markt blijft achter, deze crypto op Bitvavo stijgt 150%

Foto: Chinnapong/Shutterstock

De crypto markt begon deze week met een flinke stijging. Terwijl bitcoin afkoelde, maakte altcoins een kleine inhaalslag. Vandaag is dat beeld weer enigszins omgedraaid en was het vooral BTC die aantrok terwijl de altcoins achterbleven.

Waar gisterenochtend vrijwel de gehele top 100 groen kleurde, en sommige koersen zelfs meer dan 20% in de plus stonden, kleurt vandaag het merendeel rood. Doordat bitcoin in de plus staat, stijgt alsnog de totale marktkapitalisatie met 0,3% naar $1,255 biljoen.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
 • Advertentie
 • Diamond Pigs

Bitcoin stoeit met kritieke weerstand

Bitcoin (BTC) tikte gisterenavond met $31.400 de hoogste prijs aan dit jaar. Op het moment van schrijven lijkt bitcoin echter toch moeite te hebben om boven $31.000 stand te houden en zakt richting $30.950. Daarmee staat BTC vandaag alsnog 1% in de plus en blijft zijn dominantie alsmaar toenemen. Analisten vrezen echter voor een mogelijke pullback richting $28.000.

Advertentie

Ethereum terug naar support

Ethereum (ETH) heeft het weer iets zwaarder en zakt vanochtend terug richting $1.950. Daarmee staat ETH vandaag 0,5% in de min, maar de koers vindt hier mogelijk ook support.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
 • Advertentie
 • Anycoin Direct

XRP en MATIC sterkste stijgers top 10

Ripple (XRP) staat vandaag een kleine 1,5% in de plus en stoeit met de $0,49. De XRP koers is samen met Polygon (MATIC) de hardste stijger uit de top 10. MATIC stijgt met 1,9% naar $0,0705 en tikte gisterenavond $0,072 aan.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
 • Advertentie
 • Bitvavo

Hardste stijgers vorige week zijn hardste dalers vandaag

Dan lopen de cijfers echter al snel terug. Tron (TRX), cardano (ADA), polkadot (DOT) en dogecoin (DOGE) staan alle drie net 0,5% in de plus vandaag. Dan lopen de rode cijfers op en de hardste dalers van vandaag waren afgelopen week nog de hardste stijgers. Zo zakt solana (SOL) met 1,2% naar $19,15 en Litecoin (LTC) daalt met 3,5% naar $107.

Bitcoin cash (BCH) staat echter zelfs 4% in de min en komt op $282 uit. The graph (GRT) zakt met 4,1% en bitcoinsv (BSV) al met 5%. De grootste verliezer van de dag is echter flow (FLOW) die met maar liefst 11% naar $0,668 daalt.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
 • Advertentie
 • Bitvavo

Aptos sterkste stijger crypto top 100

Toch hebben we nog een aantal forse stijgers vandaag in de top 100. Zo staan frax share (FXS), leo token (LEO) en maker (MKR) alle drie ongeveer 8% in de plus vandaag. Aptos (APT) is de grote winnaar vandaag en stijgt met 9% naar $8.

Verge maakt enorme piek, stijgt 275%

Toch hebben we nog een opvallender stijger: verge (VGX). Alhoewel de koers momenteel weer flink corrigeert en daarmee ‘slechts’ 8,5% in de plus vandaag staat, staat VGX alsnog ruim 275% in de plus ten opzichte van slechts enkele dagen geleden. Met een marktkapitalisatie net boven $100 miljoen, komt verge op plek #250 uit.

Goed nieuws: Ethereum krijgt eigen ETF na goedkeuring in Hongkong
 • icon-ethereum
  Ethereum nieuws

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie