Kevin Schijven Kevin Schijven
23/01/2023 10:53 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/01/2023 10:53

XRP en DOGE stijgen sterkst in top 10, Axie Infinity stijgt ruim 40%

icon-ethereum
Ethereum nieuws
XRP en DOGE stijgen sterkst in top 10, Axie Infinity stijgt zelfs 40%

Foto: Vladimir Kazakov/Shutterstock

De crypto markt kwam afgelopen week voor het eerst in 11 weken boven een marktwaarde van $1 biljoen uit. De markt dipte vervolgens er weer even terug onder, maar maakte kort voor het weekend wederom een flinke sprong en schoot weer boven de $1 biljoen uit.

Gedurende het weekend bleef het iets rustiger, maar we hebben aan de start van de nieuwe week gelijk een aantal flinke uitschieters er tussen zitten, maar ook een paar rode koersen. De totale marktkapitalisatie stijgt met 0,5% naar 1,08 biljoen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin koers flirt met $23.000

Bitcoin (BTC) piekte afgelopen weekend even boven $23.000 uit, maar bleef vervolgens tussen $20.650 en $20.800 hangen. Toch begint bitcoin op het moment van schrijven daarbovenuit te stijgen en staat daarmee net 0,1% in de plus vandaag.

Er is echter een grote verdeeldheid onder analisten en de gemeenschap of de recente stijging onderdeel van een bull run of bull trap is. Ondertussen komt de hash rate weer bij zijn all-time high aan, meldt Will Clemente.

Advertentie

Ethereum volgt weer sterk bitcoin

Ethereum (ETH) correleert inmiddels weer zeer sterk met bitcoin, maar is op het moment van schrijven nog niet stijgen. Daarentegen steeg ETH sterker gisterenmiddag waardoor de koers alsnog 1% in de plus vandaag staat. ETH bleef afgelopen nacht tussen $1.630 en $1.640 hangen en staat mogelijk op het punt om de bovenkant van deze grens weer te testen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

XRP en DOGE sterkste stijgers crypto top 10

Binance coin (BNB) stijgt met 1% naar $305. Polygon (MATIC) staat 1,1% in de plus en komt op $1,01 uit. Cardano (ADA) staat echter 1% in de min en zakt weer onder $0,38. Solana (SOL) zakt met 1,5% naar $24,7 en okb (OKB) daalt met 3,5% naar $36.

Daarentegen staan ripple (XRP) en dogecoin (DOGE) vandaag beide maar liefst 4% in de plus. XRP tikte vanochtend $0,43 aan, maar zakt nu naar $0,42. DOGE tikte gisteren $0,093 aan, maar zakt nu onder $0,09.

Coinbase’ Ethereum schalingsnetwerk boekt plots indrukwekkende groei
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Sterkste stijgers crypto top 100

In de top 100 vinden vandaag nog een grote groep harde stijgers. Flow (FLOW) en ecash (XEC) staan ruim 10% in de plus. ImmutableX (IMX) stijgt met 11% en fantom (FTM) en osmosis (OSMO) staan beide al bijna 12% in de plus vandaag. BTSE token (BTSE) komt weer de top 100 binnen na een stijging van maar liefst 22% naar $2,75.

Axie infinity stijgt met 40%

Maar het axie infinity (AXS) die vandaag de show steelt. De AXS koers tikte afgelopen nacht $14 aan en zakt nu weer onder $13. Toch staat AXS daarmee ruim 40% in de plus vandaag. Het gerelateerde smooth love potion (SPL) staat vandaag 20% in de plus.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor een groot aantal cryptomunten direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie