amazon_patent_met_hint_naar_crypto_wakkert_geruchten_aan

Amazon patent met hint naar crypto wakkert geruchten aan

Afgelopen dinsdag kwam een patent boven water dat aangeeft dat Amazon aan het kijken is naar een Proof-of-Work (PoW) systeem, het systeem waarop Bitcoin en het gros van de altcoins op is gebouwd.

Niet geheel verrassend heeft het patent gezorgd voor een hoop geruchten, ondanks dat het geregeld voorkomt dat bedrijven aan blockchain-gerelateerde patenten indienen. Opvallend is dat het document niet rept over bitcoin, cryptocurrency of blockchain-technologie, maar wel over een gedetailleerde beschrijving van het beoogde PoW-systeem, dat zou moeten worden ingezet als een beveiliging tegen denial of service (DOS) aanvallen. Jep, je weet het misschien niet, maar het PoW-principe was initieel bedoeld voor onder andere het tegengaan van e-mail spam.

Ondanks er niets wordt gezegd over cryptocurrency of blockchain, wordt er wel iets gezegd over SHA-256, wat het hashing algoritme dat onder andere Bitcoin gebruikt.

Bovenstaand verhaal gaat inmiddels rond als een lopend vuurtje, met de aanname dat Amazon mee gaat doen aan de cryptocurrency-revolutie.

General Manager bij Amazon Web Services liet op Consensus aan Decrypt Media weten dat als het klanten hierom geven het bedrijf het zal bekijken om na te gaan of dit bij het bedrijf past. Uiteraard niet echt een heel bevredigend antwoord.

Heb je afgelopen maandag de wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse van Crypto Insider David gemist? Klik dan hier om deze alsnog te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

SATOS

4.6/5

€8.360,17 Kopen
Litebit

4.5/5

€8.356,62 Kopen
Bitcoinmeester

4.4/5

€8.323,64 Kopen
Anycoin Direct

4.4/5

€8.339,93 Kopen
Bitvavo

4.4/5

€8.252,00 Kopen
Bitkassa

3.7/5

€8.459,80 Kopen
Bitonic

3.4/5

€8.337,97 Kopen
Laatste nieuws