Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
16/10/2021 09:30 9 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/10/2023 13:28

Fundamentele analyse: PolkaCipher, de Polkadot brug tussen off-chain en on-chain?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
fundamentelen_analyse_polkacipher_CPHR
PolkaCipher (CPHR)

Fundamentele analyse

16 OKTOBER 2021In de afgelopen weken zijn de de crypto coaches van Crypto Insiders samen met enthousiaste vrijwilligers bezig geweest met een uitgebreide analyse over cryptocurrency-project PolkaCipher (CPHR). 

In ons Discord-kanaal was te zien welke onderdelen werden behandeld en hoe er onderzoek naar werd verricht. Dit document is de volledige bundeling van de bevindingen.

Dit document is geen investeringsadvies, maar een samenvatting van de fundamentele aspecten van een cryptocurrency-project.

Tevens is het niet toegestaan deze documentatie te delen buiten de abonnees van Crypto Insiders en vrijwilligers die hebben bijgedragen aan deze analyse. 

Nederlands crypto project wint populariteit: inflatieverlaging van 20% naar 5%
Nederlands crypto project wint populariteit: inflatieverlaging van 20% naar 5%

Wat is PolkaCipher in het kort

PolkaCipher met de ticker CPHR, is een cross-chain privacy-behoud-project op het Polkadot ecosysteem. Het primaire doel is om de toepassingen van non-fungible tokens (NFT) en decentralized finance (DeFi) en het gebruik ervan in de zakelijke omgeving uit te breiden en ook het bereik van Web3-toepassingen in blockchain-economie te vergroten via naadloze integratie met het PolkaCipher project

PolkaCipher is van plan de kloof tussen off-chain interneteconomie en on-chain (blockchain) gedecentraliseerde applicaties te overbruggen, met behulp van PolkaCipher dat vertrouwt op geverifieerde leveranciers om nauwkeurige en betrouwbare gegevens te verstrekken.

Advertentie

Lite-paper

Ontwerpprincipes die PolkaCipher hanteert

Privégegevensverzameling en -distributie 

De verzameling en distributie van gegevens voor toepassingsdoeleinden moet privé worden gehouden. Om dit te bereiken, worden alle gegevens die via de blockchain worden doorgegeven versleuteld en beveiligd met zero-knowledge proofs om de privacy van de gegevens te waarborgen.

Handhaving van de integriteit van de gegevens  

Om ervoor te zorgen dat de gegevens eerlijk worden verzameld en gedistribueerd, wordt gebruik gemaakt van economische stimuleringsmodellen om de gegevensverstrekkers te belonen of te straffen

Gemeenschapsbestuur 

PolkaCipher zal volledig eigendom zijn van de gemeenschap door middel van bestuurstokens en gebruikers zullen het recht hebben om te beslissen over de richting  van ontwikkeling van het project.

Cross-chain compatibel 

PolkaCipher is volledig cross-chain compatibel en zal zijn eigen brug gebruiken om NFT’s over meerdere blockchains te verplaatsen.

Online- & offline data

Bij PolkaCipher wordt ernaar gestreefd om eindelijk de barrière te doorbreken tussen blockchain en echte gegevens door middel van de commercialisering van NFT’s en het versnellen van de adoptie van gedecentraliseerde financiering in het dagelijks leven.

Hoewel de vraag naar dergelijke diensten groot is, richt PolkaCipher zich op één niche, “De commercialisering van NFTs”. 

De NFTs kunnen worden gebruikt om privé transacties te doen tussen twee partijen zonder enige informatie openbaar te maken aan het publiek en kunnen geheel of gedeeltelijk beschikbaar worden gemaakt op verzoek. Het privé-register zal Merkle proof gebruiken om gegevens in het NFT-register te beveiligen. Zodra de gegevens zijn beveiligd, zal PolkaCipher een anker voor het register verstrekken dat toegankelijk is voor de gebruiker om NFT’s te munten/distribueren met andere partijen.

Zakelijke NFT’s hebben enorme use-cases. Enkele daarvan zijn de volgende:

Verzekeringen

Kansspelen

Juridisch

Financiën, enz.

Particuliere NFT’s kunnen worden gebruikt om verzekeringsdocumenten uit te geven, toegang te verlenen tot games, juridische overdrachten te doen, en worden gebruikt als onderpand om leningen te verstrekken en nog veel meer. PolkaCipher streeft ernaar om voorop te lopen in deze bedrijfsintegratie en blockchain revolutie. Zodra PolkaCipher klaar is, zal het zelfvoorzienend zijn en eigendom van de gemeenschap.

Bedrijven en gebruikers

PolkaCipher is structureel opgedeeld in twee hoofdonderdelen:

 1. Oplossingen voor Bedrijven:

De business kant van producten stelt bedrijven in staat om veilig data te distribueren/verzamelen over PolkaCipher’s oracle netwerk. Bedrijven kunnen hun data beveiligen en toegang krijgen tot functies die hen zullen helpen bij het munten/distribueren/verzamelen van NFT’s met behulp van PolkaCipher’s oplossing met functies zoals hashed time lock en nog veel meer.

 1. Oplossingen voor gebruikers

Gebruikers kunnen privé NFT’s delven/verzamelen/distribueren over een peer-to-peer-netwerk. Gebruikers kunnen ook inzetten en mijnen met NFT’s. Andere functies zijn leningen op NFT’s, een DEX voor privé swaps, en een digitale kluis beveiligd door NFT’s.

Crypto oplichting neemt sterk toe op Telegram’s TON netwerk
Crypto oplichting neemt sterk toe op Telegram's TON netwerk

Roadmap

2020 Q4

Project established

2021 Q1

Product architecture and R&D
Team onboarding
Roadmap 

2021 Q2

Social media and documentation
Token sales and listing
Staking program launch
Alpha Development

2021 Q3

CipherDex v1.0 Beta Launch – Truss
Exchange Listing
Partnership
Onboarding Data Vendors 

2021 Q4

CipherDex v1.1 – eData, SuperStable and bNFT
Mobile Apps – v1.0
p2p private NFT transfer terminal
Exchange listing
Multiple wallet integration

2022 Q1

CipherDex v1.2
Mobile App – v1.1
Cross- chain support for BSC and Matic
Business integrations

2022 Q2

CipherDex v1.3
Mobile Apps – v1.2
Cross chain support for other EVM based blockchain

Tokenomics

CPHR is gebaseerd op de ERC-20 standaard met een totale uitgifte van 1 miljard tokens. De token zal worden gebruikt voor meerdere doeleinden in de volgende verhoudingen.

Aanbod

Totale aanbod: 1.000.000.000,00 CPHR

Circulerend aanbod: 52.760.000,00 CPHR

CPHR distributie verdeling

Tokensale 18,9%

Staking, growth & ecosystem 44,5%

Team 15%

Advisers 6%

Marketing & legal 6,8%

Liquidity 8,8%

De prijs (24 september 2021)

CPHR actuele prijs: $0,01835

24-uurs handelsvolume: $348.488,86

Marktkapitalisatie: $968.319,34

All time high (ATH): $0,06324         

All time low: $0,01139

Initiële IDO prijs: $0,017

Winstpercentage afgelopen jaar: +61,12%

Winstpercentage nu ten opzichte van de ATH: -70,98%

 

Werkend product & gebruiksdoel

Truss – Lending/Staking/Mining Platform

Zoals de naam al doet vermoeden, een ecosysteem waar de $CPHR token kan worden uitgeleend/gestaket/gemijnd om meer beloningen te genereren door systemen en data verzamel knooppunten te versterken, die fungeren als de pijlers van PolkaCipher’s visie. 

eData – Secure Data collection for Businesses

PolkaCipher kan data veilig bewaren achter een NFT beveiligd door gespecialiseerde kluizen die alleen toegankelijk zijn via de NFT’s als een sleutel. Deze NFT’s kunnen privé of publiek geslagen worden, afhankelijk van de keuze van de gebruiker. Gebruikers moeten een bepaald aantal tokens inzetten om de locker te activeren. Deze lockers kunnen van alles bevatten, van afbeeldingen tot juridische documenten. 

bNFTSs – Business focused NFTs

bNFTs is de term voor onze privacy-enabled business document oplossing die privé “geslagen”, gedistribueerd en opgehaald kan worden. Als salaris aan het einde van de maand dient te worden uitgekeerd, kan een bNFT met een tijdslot functie worden geslagen waarmee de betaling na 30 dagen werk eenmaal kunt opnemen uit een specifieke portemonnee. De lockers zullen die tokens gedurende 30 dagen veilig opslaan, waarna ze automatisch beschikbaar worden, zodra de timelock periode afloopt, of totdat de tegoeden worden teruggetrokken.

bNFTs kunnen ook werken als een juridisch document, eigendomsoverdracht, toegangspas, website login, en zelfs verzekeringen en zakelijke contracten met een optie om privé of publiekelijk te handelen. 

CipherDEX – bNFTs trading platform

CipherDEX wordt een privacy-compatibele DEX met EVM-ketens gebouwd op Polkadot, die iedereen in staat stelt bNFT’s privé en veilig te verhandelen die geslagen zijn op PolkaCipher’s netwerk. Andere NFT’s kopen/verkopen via PolkaCipher’s DEX is ook mogelijk en de verworven NFT’s worden begeiligd middels een locker met PolkaCipher’s eData lockers.

SuperStable – Cross-chain StableCoin ecosysteem voor eData, bNFTs, en Truss.

PolkaCipher’s ecosysteem biedt een grote hoeveelheid diensten die werken aan de commercialisering van NFT’s voor de algemene economie en de echte wereldhandel. PolkaCipher’s cross-chain StableCoin ecosysteem zal gebruikers helpen bNFT’s te beveiligen, schenken, slaan of over te dragen door gebruik te maken van elke StableCoin die beschikbaar is op het PolkaCipher’s SuperStable ecosysteem.

Oprichters & Directie

Tim Rainer (Founder & CEO)

Tim is ervaren in de fintech- en tech-industrie, esports en gaming. Een gepassioneerde professional met jarenlange ervaring op gebied van bedrijfsstrategie, investeringen en startups.

Laurence Diederich (CSO)

Laurence is een doorwinterde strateeg. Hij houdt zich bezig met de groei van bedrijven door digitale marketing, strategie en financiering. Laurence heeft ervaring met startups en scale-ups waaronder een digitale marktplaats en zijn eigen onderneming Finanity. 

Team

Het DevOps team van PolkaCipher bestaat uit 7 medewerkers:

 •         Bella Szabo – CMO
 •         Akhil Gupta – Director of Operations
 •         Rohit Giri – Full Stack Developer
 •         Sainesh Nakra – Junior Developer
 •         Nakhil Gupta – Frontend Developer
 •         Avinash Rout – UI Designer
 •         Apoorv Gupta – Web Developer

Board of Advisors

Liam Robertson – CEO, Alphabit

Als oprichter en CEO van Alphabit beheert Liam de portefeuille van het Fonds en stuurt hij alle aspecten van Alphabit’s adviesdiensten aan, waarbij hij zelf een aantal baanbrekende Blockchain-ondernemingen adviseert.

 

Shane McQuillan – VP Strategy, Alphabit

Shane is een doorgewinterde professional uit het startup-ecosysteem met meer dan 25 jaar ervaring in het werken met startups in alle aspecten en stadia, van conceptontwikkeling tot financiering.

Strategic Investors & Partners

 •         ABYSS Fund Management
 •         AlphaBit
 •         Andromeda Capital
 •         Aussie Capital
 •         Blockpact Capital
 •         Blockstar Technologies
 •         Catalyst Capital
 •         Kyros Ventures
 •         Latitude Blockchain Services
 •         Launchpool
 •         Lupa x Capital
 •         Moonwhale
 •         Node Kapital
 •         Titans Ventures
 •         Varys Capital
 •         x21
 •         tokenova
 •         DEFI 11
 •         NFT Alley

 

Rage.Fan

PolkaCipher heeft aangekondigd dat het een strategisch partnerschap is aangegaan met Rage.Fan. Door de samenwerking kunnen beide overeenkomsten werken aan de voortgang van de NFT Metaverse, terwijl ze zich ook richten op cross-chain use-cases binnen het NFT-ecosysteem.

Plutos Network

De samenwerking is er een die PolkaCipher en Plutos Network in staat stelt om samen te werken voor cross-chain synthetische interoperabiliteit voor tokens en de technologie met PolkaCiphers NFT’s, waar gebruikers zich de komende maanden kunnen verheugen op veel use-cases tussen beide projecten.

NiftyPays

Een NFT-staking ecosysteem waarmee gebruikers van Nifty-houders beloningen kunnen verdienen op hun NFT’s om deze nieuwe alternatieve activaklasse volledig te gebruiken.

PolyGon

PolkaCipher zal Polygon-netwerk gebruiken in de NFT-brug waarmee gebruikers NFT’s van andere ketens naar Polygon of vice versa kunnen verplaatsen, aangezien PolkaCipher ernaar streeft de toepassingen van NFT’s en DeFi uit te breiden via interoperabiliteit tussen ketens.

Is dit het juiste koopmoment?

Gezien wij geen financieel advies mogen geven kunnen we daar geen uitspraak over doen.

Wij zijn echter wel van mening dat je door deze fundamentele analyse een beter onderbouwde beslissing kunt nemen aan de hand van de door ons verstrekte (verzamelde) gegevens. Kalata (KALA) is een innovatieve en nieuwe manier om informatieverschaffers te belonen voor hun werk, naast dat je er mee kan staken en handelen is de techniek ook goed ontwikkeld.

By Alex Zhao, CEO and co-founder of Standard Hashrate Group

“Als we naar de toekomst van crypto financiering kijken, zouden synthetische activa of, met andere woorden, een combinatie van effecten of activa die hetzelfde effect hebben als het bezit van een ander actief, een kans bieden aan beleggers die hun portefeuilles willen diversifiëren. Vergelijkbaar met traditionele financiële derivaten, die hun waarde ontlenen aan andere onderliggende activa zoals grondstoffen, valuta’s, edele metalen, aandelen of obligaties, streven synthetische activa ernaar dezelfde doelstellingen te bereiken zonder de noodzaak om het eigenlijke actief zelf in bezit te hebben. Dit betekent dat deze crypto synthetische activa niet bestaan in de handen van hun beleggers, maar in plaats daarvan online worden gecatalogiseerd, verkocht en overgedragen.”

(Dit bericht komt van NasDaq officiële website)

Beschikbaarheid op cryptocurrency exchanges

PolkaCipher (CPHR) is op dit moment (10 oktober 2021) beschikbaar op de volgende cryptocurrency exchanges:

PancakeSwap (v2) 

Gate.io 

 

 

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
terra-luna-lunc-do-kwon
Terra-drama nadert einde: Miljarden-schikking leidt tot verkoop bedrijven
Zuid-Korea opent aanval op Noord-Koreaanse bitcoins
Noord-Koreaanse cryptodieven beginnen $305 miljoen te versluizen
Advertentie