Rico Engelbarts
27/06/2018 11:01 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/06/2018 11:01

Andreessen Horowitz lanceert crypto-fonds van $300 miljoen, bedoeld om te hodlen

Nieuws
andreessen_horowitz_lanceert_crypto_fonds_van_300_miljoen_dollar_om_te_hodlen

Een van de meest productieve VC-firma’s in Silicon Valley, Andreessen Horowitz (ook wel a16z genoemd), heeft een crypto-fonds van $300 miljoen gelanceerd. Dit komt niet geheel als verrassing, gezien het feit dat het bedrijf eerder in april al een aantal vacatures plaatste die verband hielden met een crypto-fonds. Afgezien daarvan hebben ze ook hun allereerste vrouwelijke general partner ingehuurd, Katie Haun, een voormalig federale aanklager die de inval leidde bij de befaamde darknet-marktplaats Silk Road, samen met de beruchte exchange BTC-e.
De aankondiging komt vlak nadat de prijs van Bitcoin haar laagste punt na de massale rally tot $20.000 in december bereikte.
A16z is van oudsher betrokken bij cryptocurrency, met bestuurslid en general partner Balaji Srinivasan die Earn.com beheert (nu een portefeuillebedrijf van Coinbase), dat samen met a16z strategische investeringen doet in verschillende crypto-ondernemingen zoals Coinbase. Laatst investeerden ze nog $20 miljoen in TrustToken, het bedrijf achter de TrueUSD stablecoin. Ook heeft a16z bijgedragen geleverd aan het startkapitaal van Basis en de financieringsronde van $28 miljoen van Harbor, die een verscheidenheid van prominente beleggers in Silicon Valley aantrok.
Het venture capital-bedrijf, dat bekend staat om haar “Software is Eating the World”-theorie, legde uit dat vertrouwen een nieuw software primitive is waar “blockchain-computers” gebruik van maken. Gebruikmakend van speltheorie en wiskunde zijn mensen in staat om de integriteit van een distributed ledger te behouden, en de eerste use case is Bitcoin, een experiment dat op haar hoogtepunt een marktwaarde van meer dan $200 miljard had. In haar huidige vorm bouwt vertrouwen een unieke relatie op tussen gebruikers, ontwikkelaars en het platform. Dit heeft verregaande use cases, zoals digitale goederen, betalings-protocollen en distributed computation. Zoals het bedrijf in een verklaring uitlegde:

In een tijdperk waarin het internet steeds meer wordt gecontroleerd door een handvol grote gevestigde tech-exploitanten, is het belangrijker dan ooit om de juiste economische voorwaarden te creëren voor ontwikkelaars, makers en ondernemers.

Het bedrijf, dat vanaf het begin steevast heeft bijgedragen aan de groei van het crypto-ecosysteem, met mede-oprichter Marc Andreesen die pleit voor crypto, heeft ook veel investeringen in reguliere bedrijven zoals Facebook op haar naam staan.
Het fonds van $300 miljoen, dat haar zinnen zet op de lange termijn, vermeldt expliciet dat ze, ongeacht de staat waarin de markt zich verkeert, zullen investeren, doelend op de recente crypto winter.

We hebben een “all weather”-fonds. We zijn van plan om in de loop van de tijd consistent te beleggen, ongeacht de marktomstandigheden. Als er nog een andere “crypto winter” komt, blijven we agressief investeren.

Bovendien wil het crypto-fonds van a16z beleggen in allerlei teams, of het nu een seed-fase is of veel later, en wil het investeren in “niet-speculatieve” use cases, wat een vrij veelzijdige term is, gezien de hoeveelheid speculatie die er momenteel op de markt heerst,

We willen dat services met crypto-protocollen gebruikt worden door honderden miljoenen en uiteindelijk miljarden mensen. Crypto-tokens zijn de systeemeigen activaklasse van digitale netwerken, maar hun waarde wordt bepaald door de onderliggende, praktische toepassingsgevallen.

Al met al kan de timing niet beter zijn, aangezien het fonds direct na de recente dieptepunten van Bitcoin wordt gelanceerd. Dit betekent de overtuiging dat enkele van de meest productieve beleggers, die veel ervaring hebben met het identificeren van succesvolle primitieven, bullish zijn over crypto, ongeacht de marktomstandigheden. Dit is een grote overwinning voor het hele ecosysteem.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
4 populaire crypto die op het randje van een uitbraak staan
4 populaire crypto die op het randje van een uitbraak staan
Politici willen duidelijkheid over ethereum, belangrijk voor toekomst
Ethereum ETF’s kunnen prijs van ETH naar $10.000 drijven
Bitcoin koers duikt onder $70.000, ethereum houdt zich knap staande
Bitcoin koers duikt onder $70.000, ethereum houdt zich knap staande
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Bitcoin bereikt nieuwe all-time high in deze landen
Crypto Ontbijt: Ethereum-ETF update, PEPE breekt records, Trump omarmt crypto
Crypto Ontbijt: Ethereum-ETF update, PEPE breekt record, Trump omarmt crypto
Advertentie

Trending Nieuws nieuws

Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Advertentie