Andy Warhol-schilderij wordt verkocht via blockchain in ‘s werelds eerste crypto-kunstveiling

Array

Blockchain-platform Maecenas heeft vandaag, 7 juni, aangekondigd dat het de “eerste cryptocurrency-kunstveiling ter wereld” zal houden. Het platform zal gedeeld eigendom van Andy Warhol’s “14 Small Electric Chairs”, getaxeerd op $5,6 miljoen, verkopen op de crypto-vriendelijke Britse kunstgalerij Dadiani Syndicate op 20 juni.

De verkoop van 49% eigendomsbelang in het kunstwerk, dat deel uitmaakt van de Reversal Series van Warhol uit 1980, zal het kopers mogelijk maken om digitale certificaten van gedeelde eigendom op het Maecenas blockchain-platform te kopen, met behulp van hun ART-token, alsmede Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH).

- Advertentie -

Maecenas maakt beveiligde digitale certificaten gekoppeld aan kunstwerken op de blockchain, die beleggers vervolgens kunnen kopen en verkopen aan andere beleggers op de Maecenas-exchange.

Volgens het persbericht merkte Maecanas op dat, alhoewel een smart contract op de blockchain van Ethereum de uiteindelijke prijs zal bepalen, de minimumverkoopprijs op $4 miljoen ligt en dat alle kopers aan de KYC- en AML-controles moeten voldoen,

De Dadiani Fine Art galerij begon crypto te accepteren als een betaling in 2017, en het Dadiani Syndicate, dat fungeert als een luxe marktplaats, accepteert Bitcoin, Ethereum en Litecoin (LTC) als betalingsopties.

Blockchain-technologie is eerder toegepast in de kunstmarkt om eerdere problemen met betrekking tot het verifiëren van de voorzienigheid, copyright, eigendom en waardering en authenticiteit van een kunstwerk, op te lossen.

In plaats van gebruikt te worden als betaalmiddel bij het kopen van kunst, is cryptocurrency ook rechtstreeks in de kunst verwerkt, omdat een reeks schilderijen in maart van dit jaar verborgen private keys bevatte voor crypto-wallets die elk $9.000 bevatten.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

BITCOIN KOPEN

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...