Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Anthony Pompliano: Bitcoin (BTC) en goud doen hetzelfde

Tyler Winklevoss, mede-oprichter en CEO van de Gemini cryptocurrency exchange, deed op Twitter een poging om het voor Bitcoin (BTC) op te nemen na de recente crash. Anthony Pompliano, tevens een bekend figuur uit de cryptowereld, reageerde ook.

Winklevoss gaf op Twitter aan dat Bitcoin nog in de kinderschoenen staat:

- Advertentie -

 

Als bitcoin geen goud 2.0 is, wat is het dan wel? Het feit dat het niet reageert zoals je verwacht geeft alleen maar aan in wat voor vroeg stadium het zich bevindt. 

Winklevoss kreeg bijval van Pompliano die op de tweet reageerde waarin hij Bitcoin gelijkstelt aan goud:

Bitcoin en goud doen hetzelfde, zoals je zou verwachten in een liquiditeitscrisis.. Ze gaan naar beneden. Hetzelfde gebeurde met goud tijdens de liquiditeitscrisis van 2008.

Zoals in 2008 in gebeurde leden zowel goud, zilver als bitcoin (BTC) flinke verliezen. Goud daalde in een week met 10% en de waarde van bitcoin daalde in datzelfde tijdsbestek 50%.

Pomp legde uit:

Een liquiditeitscrisis betekent dat investeerders massaal de markt verlaten, maar er zijn maar zoveel meer verkopers dan kopers. Hierdoor hebben investeerders moeite om hun activa te verkopen voor cash. Vrij letterlijk, zijn investeerders hun verkoopprijzen van de activa aan het verlagen, in ruil voor geld; hetgeen ze wanhopig willen.

Wat denk jij van bovenstaand verhaal? Laat het ons weten in ons gratis discussiekanaal op Telegram!

Gisteren deelde Michiel zijn visie op de huidige situatie van Bitcoin. Waar staan we nu te midden van de onrust omtrent het coronavirus? Lees het in in zijn meest recente column!

Zijn jouw ogen ook op de koers van bitcoin gericht? Die van onze analist David wel! In zijn meest recente column beschrijft hij dat we te maken hebben met een belangrijk moment!

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.046,32 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.302,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.046,32 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.355,64 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.375,10 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€9.417,08 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish scenario en een toevlucht in goud?

In deze bijzondere tijd is er absoluut ook een bullish scenario te bedenken voor de bitcoin koers. Waar er op dit moment maar geld...