Rico Engelbarts
28/02/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/02/2019 06:00

Apple-oprichter Wozniak ondanks bearmarkt positief over toekomst crypto

Nieuws
apple-oprichter_wozniak_ondanks_bearmarkt_positief_over_toekomst_crypto

Foto: ZorroGabriel/Shutterstock

In een interview met Bloomberg ging de oprichter van Apple, Steve Wozniak, kort in op wat hij van crypto vindt. Ondanks het aanhoudende bearish sentiment van de afgelopen maanden denkt hij juist dat er enorme waarde is gecreëerd in de afgelopen periode.
Het interview met Wozniak ging vooral over innovaties binnen fintech. Daarbij ging hij kort in op cryptocurrencies en blockchain-technologie, welke de financiële wereld volledig kunnen revolutionairen.
De interviewer van Bloomberg merkte op dat er een enorme hoeveelheid waarde is verdwenen in de afgelopen periode, en sommige deskundigen denken dat dit vooral te maken heeft met fundamentele factoren. Wozniak gaf in het interview aan dat hij daar niets van gelooft. Volgens hem is er juist enorm veel waarde in de markt bijgekomen, en zijn de dalende prijzen het gevolg van psychologie. Volgens hem was angst dan ook een van de grootste redenen van de dalende crypto-koersen.
Wozniak verkocht al zijn bitcoins (BTC) in de periode dat de meest bekende crypto meer dan $20.000 waard was, en het klinkt dan ook tegenstrijdig om van hem te horen dat hij positief is over de toekomst van crypto. Hij zei echter tijdens een vragenronde samen met Seth Godin, een voormalig tech-executive, dat hij zijn bitcoins verkocht omdat hij zich er geen zorgen over wilde maken. Volgens hem was het een manier om zich gelukkiger te voelen, en had het niets te maken met zijn verwachtingen.
Sterker nog, hij gelooft dat bitcoin uiteindelijk gebruikt kan gaan worden als een soort digitale versie van goud. Dit houdt volgens hem in dat het op den duur een veilige, waardevaste investering zou zijn. Daarnaast verwacht hij dat blockchain-technologie “de volgende grote technologische revolutie” kan gaan veroorzaken.
Bekijk hier het hele interview van Bloomberg met Steve Wozniak, mede-oprichter van Apple:

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie