Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo

Australisch wetenschapsbureau behaalt 30.000 transacties per seconde met nieuw blockchain project

Het Australische nationale wetenschapsbureau (Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation, CSIRO) heeft een succesvolle test afgerond met een nieuw en baanbrekend blockchain-netwerk. Het netwerk, ontwikkeld in samenwerking met de University of Sydney, is in staat om zo’n 30.000 (internationale) transacties per seconde af te handelen.

Het zogenaamde ‘Red Belly Blockchain’ (RBB) project werd voor de test ingezet op de Amazon Web Services infrastructuur. Het ging hierbij om een test van zo’n 1000 nodes in 14 landen, verspreid over meerdere continenten. Wat prestaties betreft wist het netwerk een benchmark te behalen van 30.000 transacties per seconde met een gemiddelde wachttijd van drie seconden.

- Advertentie -

Het experiment was voornamelijk opgezet om de schaalbaarheidsmogelijkheden van het RBB-project te demonstreren. RBB hoopt de schaalbaarheidsproblemen te verhelpen door een alternatief consensus algoritme te gebruiken in plaats van het gewoonlijke proof-of-work mechanisme (onder ander te vinden in Bitcoin).

Volgens Dr. Vincent Gramoli, onderzoeker bij de technologie afdeling van CSIRO, worden echte blockchain-toepassingen vaak verhinderd door problemen met energieverbruik en de ingewikkeldheid van het proof-of-work mechanisme. Het RBB-project, met haar alternatieve mechanisme, is een demonstratie van de nieuwe generatie van blockchain-technologie.

In een eerdere test met 300 lokaal verbonden machines wist het RBB-project al meer dan 660.000 transacties per seconde te behalen. Ter vergelijking, veel traditionele betalingsdiensten behandelen zo’n 56.000 transacties per seconde. Het RBB-project weet hiermee dus eindelijk de schaalbaarheid te behalen die nodig is ter adoptie van blockchain binnen de financiële industrie en dus het dagelijks leven.

Op dit moment geeft het projectteam aan dat het gebruik van RBB niet alleen gelimiteerd is tot de financiële sector. Er waren echter al wel enkele projecten gestart in samenwerking met banken.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€8.243,00 Kopen
1
Litebit
Reviewed
€8.306,75 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.306,86 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.312,21 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€8.349,35 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...