Jacco van den Brink Jacco van den Brink
06/03/2022 12:01 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/03/2022 12:01

Beleggen in crypto, een financieel wapen tegen oorlog en inflatie

Nieuws
financieel_vrije_vent_crypto_investeren

Het zijn wereldwijd rumoerige tijden, maar biedt dat juist voor de crypto-investeerder uitkomst? In deze blog neem ik, Jacco van den Brink van Financieel Vrije Vent, je mee op mijn FIRE-reis, vertel ik over de noodzaak kansen te spreiden en bespreek ik de reden dat juist cryptobeleggers de mindset hebben zich te wapenen tegen een crisis en een oorlog.

Memecoins van beroemheden dalen enorm in waarde
Memecoins van beroemheden dalen enorm in waarde

Veel belangrijke lessen in een hoog tempo

Starten met crypto is als je eerste autorijles waarbij de leraar jou laat instappen in een racewagen tijdens de formule 1 in een race op Monaco. Een ding is zeker, jij gaat hard botsen! Blijf je daarna echter gedisciplineerd zitten, dan ga je leren op hoge snelheid geld te verdienen.

Op weg naar FIRE ben ik in alle denkbare beleggingen gestapt. Nergens werd ik zo snel met de lessen van het beleggen om de oren geslagen als bij crypto. Hebzucht en angst beheersen, tijdig fouten en verlies accepteren, het tegenovergestelde durven doen dan wat de massa roept, eigen onderzoek doen en – hoewel dit ten koste gaat van een hoger rendement – je winsten uit hoge-risico-projecten omzetten naar veilige locaties om ze daar te herbeleggen.  

Clichés die iedere belegger kent maar die je het best leert door ze te ervaren. Op de beurs en in het vastgoed werd ik er af en toe mee geconfronteerd. Bij crypto kreeg ik de lessen binnen een maand allemaal en meerdere keren op mijn bord. Als jij ambitieus start met beleggen in crypto heb je twee opties:

  1. In korte tijd een ijzeren beleggersdiscipline opbouwen.
  2. Gedesoriënteerd en ontmoedigd ermee stoppen
Advertentie

Waar kun je als belegger nog in investeren?

Of het nu om vastgoed, aandelen of zelfs edelmetalen gaat. Door de coronacrisis en oorlog weet niemand meer goed waarin zijn verdiende geld te beleggen. Door banken en overheden is er zoveel geld bijgedrukt dat alles waarin beleggers gewend waren te beleggen, erg duur is geworden en daarmee een risico geworden. Er is veel geld verdiend maar met een oorlog en naderende crisis, weten weinig van de vele beleggers die ik spreek nog waar dit geld nu te investeren.

Waarom crypto een oplossing is

Crypto kan om meerdere redenen een oplossing zijn. Zoals geschreven maakt beleggen er in je snel ervaren en stressbestendig. Iets dat de komende tijd noodzakelijk zal zijn. De groeiverwachting van veel projecten in crypto zijn, anders dan bij veel beleggingen, heel groot en kan dus weerstand bieden tegen de inflatie. Wel zou ik breder kijken dan alleen Bitcoin waar veel mensen zich op focussen. Onder andere de invoering van WEB3 is een niet te onderschatten ontwikkeling die mits je projecten goed onderzoek extreem grote kansen gaat bieden! Hier meer over web3 

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Leer meer over de weg naar financiële vrijheid

Wil je meer lezen over beleggen, financiële vrijheid en FIRE? Bekijk dan onze website en volg me op Instagram.

Ben je geïnteresseerd in een FIRE-masterclass en wil je leren beleggen met minder stress, waardoor je meer tijd over hebt? In onze FIRE-masterclass helpen we je aan kennis die je nodig hebt voor een plan naar financiële vrijheid. Gebruik bij het aanmelden kortingscode CRYPTOINSIDERS voor €25 korting.

Deel dit artikel
Jacco van den Brink

Jacco (alias Financieel Vrije Vent) begon vier jaar geleden met zijn vrouw te beleggen. Hij leerde overwaarde uit zijn woning halen, nam een extra hypotheek en kocht een woning voor de verhuur. De eerste cashflow en een ontembare honger naar financiële vrijheid was geboren. Snel volgden vastgoedtransformaties, beleggen op de beurs, in forex, edelmetalen, crowdlending en crypto. Jacco zegde zijn baan op en verkocht zijn huis om meer te kunnen investeren. Inmiddels reist hij met zijn gezin door verschillende plaatsen van de wereld waar hij, vaak onder een palmboom, verder werkt aan zijn beleggingen en het delen van de kennis die hij op doet. Samen met zijn vrouw werkt Jacco aan de website Financieel Vrije Vrouw en maakte hij de FIRE-masterclass. Over al hun beleggingen wordt geblogd, volgt hij cursussen en interviewt hij specialisten. Hiermee worden de volgers in hun community en op Instagram van bruikbare kennis voorzien. Jacco zijn Missie: Laten zien dat kennis, een goed plan en een netwerk van veel grotere waarde zijn dan een startkapitaal om mee te kunnen beleggen.

Net binnen
Trending
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Nieuws nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Populaire meme crypto verliest plotsing 99% van zijn waarde
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Advertentie