Timo Bult Timo Bult
31/10/2020 09:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/10/2020 09:11

Bitcoin (BTC) derivaten exchange Deribit ziet grootste optiestrade ooit, BTC in januari boven $32.000?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) derivaten exchange Deribit ziet grootste optiestrade ooit, BTC in januari boven $32.000?

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

‘S Werelds grootste cryptocurrency exchange op basis van optiesvolume, Deribit, heeft gisteren de grootste trade ooit vastgelegd op zijn platform. Dankzij de trade werd het record voor dagelijks handelsvolume op Deribit gebroken. Bovendien blijkt de investeerder achter de megainvestering ook nog eens bullish te zijn!
Opties zijn financiële instrumenten die gebaseerd zijn op de waarde van een onderliggende activa, in dit geval bitcoin (BTC). Een optiecontract biedt de koper de mogelijkheid om, afhankelijk van het soort contract dat hij aanhoudt, de onderliggende waarde te kopen of verkopen. In tegenstelling tot futurescontracten is de houder niet verplicht om de bitcoin te kopen of te verkopen als hij dat niet wil.


Opties zitten relatief ingewikkeld in elkaar. In een verklaring aan Coindesk laat de CCO van Deribit, Luuk Strijers, weten: “De opdrachtgever(s) van deze transacties verwachten dat BTC tegen het einde van januari 2021 boven het prijsniveau van $36.000 handelen en zijn bereid deze verwachting met een aanzienlijk volume te ondersteunen.”
In totaal werden er gisteren 47.000 bitcoin optiecontracten verhandeld op Deribit, een record. Daarnaast werd ook nog eens het record van grootste enkele opties-trade gebroken. In een enkele trade werden namelijk maar liefst 8.000 contracten verhandeld. Deribit zag hiermee een handelsvolume van in totaal een half miljard dollar.
Het scenario dat bitcoin in januari 2021 boven $32.000 staat is echter op dit moment nog onwaarschijnlijk. Volgens Coindesk zou de algehele optiesmarkt slechts een 14% kans zien dat dit zal gaan gebeuren. De trader verwacht waarschijnlijk veel nieuwe volatiliteit door de aankomende Amerikaanse presidentsverkiezingen en de situatie omtrent het coronavirus, iets waar optiescontracten van profiteren.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie