Niels Poerwoatmodjo Niels Poerwoatmodjo
16/08/2020 18:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/08/2020 18:09

'Bitcoin (BTC) een zeer aantrekkelijke lange termijn investering,' zegt Wall Street-veteraan

Nieuws
'Bitcoin (BTC) een zeer aantrekkelijke lange termijn investering,' zegt Wall Street-veteraan

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Deze vrijdag ging George Ball op het nieuwsplatform van Reuters in gesprek met Fred Katayama over Bitcoin (BTC). Bekend door zijn vele belangrijke posities bij brokers en het handelen van effecten, vervult Ball nu de rol van voorzitter en CEO van Sanders Morris Harris.


De voormalige crypto scepticus en Wall Street-veteraan verwacht dat veel rijke investeerders en handelaren naar Bitcoin zullen kijken na Labor Day (7 september). Volgens Ball zou nu het moment zijn voor investeerders om hun portfolio te evalueren en eventueel wat aanpassingen te maken.
Ball gelooft dat de aandelenmarkt alleen nog staande wordt gehouden door de overvloed aan liquiditeit. Normaal zal er na Labor Day een vonk overslaan die zal zorgen voor stimulatie van de aandelenmarkt, maar dat lijkt nu toch anders.
Men maakt  zich namelijk zorgen over de huidige situatie geeft Ball toe. Hij verwacht dat COVID-19 zeker nog wel doorloopt tot en met het eerste kwartaal van 2021, wanneer een vaccinatie wordt geproduceerd. Doordat het nog zo lang duurt moeten investeerders hun portfolio wellicht herzien. Het stimuleren en het subsidiëren van de economie kan namelijk niet oneindig doorgaan, waarvan Ball verwacht dat de liquiditeitsvloed in het vierde kwartaal tot stilstand zal komen.
Wanneer Ball wordt gevraagd waarin men moet investeren naast aandelen, spreekt Ball voor de eerste keer publiekelijk over cryptocurrency als alternatief:

“Ik heb dit nog nooit eerder gezegd, en ik ben altijd een blockchain, cryptocurrency, Bitcoin-tegenstander geweest, maar als je nu kijkt, kan de overheid de markten niet voor altijd stimuleren.”

De reden dat cryptocurrency een aantrekkelijke optie zou zijn, komt door de mogelijk vervolgstappen van de regering na de stimuleringsmaatregelen. De uitgaven moeten namelijk terugbetaald worden waarbij hij zich hardop afvraagt of landen dit gaat doen door de belastingen te verhogen of dat ze geld gaan drukken.
Mochten ze geld gaan drukken dan zal de waarde van de valuta dalen en dan kunnen zelfs inflatie beschermde effecten corrupt worden. De zeer rijke investeerder of handelaar zal zich dus waarschijnlijk wenden tot bitcoin of andere cryptocurrencies, stelt Ball.

“De markt ziet geen opbrengsten en dus wordt Bitcoin of een andere cryptocurrency een zeer aantrekkelijke lange termijn safe haven of een speculatieve gok op korte termijn, en ik denk dat veel mensen daar achter zullen komen na de dag van de Arbeid.”

Deel dit artikel
Niels Poerwoatmodjo

Head of Content Niels kwam in 2017 in aanraking met cryptocurrency. Toegegeven, het duurde even voordat de vonk oversloeg, maar toen dat gebeurde was hij van één ding overtuigd: Iedereen moet in begrijpelijke taal over de wereld van cryptocurrencies en blockchain-technologie kunnen lezen!

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie