Timo Bult Timo Bult
11/07/2021 12:39 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/07/2021 12:39

Bitcoin (BTC) exchange Binance in de problemen, goed nieuws voor Ethereum (ETH) en meer nieuws!

Nieuws
Bitcoin (BTC) exchange Binance in de problemen, goed nieuws voor Ethereum (ETH) en meer nieuws

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Het is zondag en dus is de week weer bijna voorbij! Deze week zagen we weer een aantal interessante positieve maar ook negatieve ontwikkelingen. In dit artikel lees je een overzicht van het belangrijkste nieuws van deze week. Te beginnen met de gele reus; crypto exchange Binance.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin (BTC) exchange Binance onder vuur in het VK

De exchange heeft namelijk de Britse financiële toezichthouder op zijn dak gekregen. Die waarschuwde ’s werelds grootste exchange dat het niet langer “ongereguleerde activiteiten” mocht uitvoeren op Brits grondgebied. Daaronder vallen bijvoorbeeld de handel in futures. Toch was het voor een aantal grote banken reden om transacties van en naar de exchange volledig stil te leggen.

Uiteraard was dit tot groot ongenoegen van de community.  In reactie op het besluit van Barclays reageerde Binance met: “Het is teleurstellend om te horen dat sommige partners eenzijdige actie ondernemen om te stoppen met het bedienen van Binance-gebruikers op basis van wat een onnauwkeurig begrip van gebeurtenissen lijkt te zijn.” Later voegde ook Santander zich bij Barclays.

Als gevolg van de waarschuwing was Binance ook gedwongen om SEPA-stortingen te pauzeren. SEPA-stortingen waren een makkelijke en gratis manier voor Europeanen om geld te storten op hun Binance account. Het handelen met altcoin op Binance kan overigens nog steeds. Zo kunnen gebruikers geld via een omweg storten op Binance.

Advertentie

Exchanges zagen in juni laagste volume sinds januari

Uit data van The Block Research blijkt dat juni een rustige maand was. Daarin is te zien dat er in juni voor $958,3 miljard aan crypto werd verhandeld op exchanges wereldwijd. Dat markeert een daling van 56% ten opzichte van mei. Toen werd er nog $2,18 biljoen verhandeld.

De $958,3 miljard is op het volume in januari na het laagste volume van 2021. In combinatie met de bitcoin koers in een range tussen $40.000 en $30.000, is het dus duidelijk dat noch de bears, noch de bulls de touwtjes op dit moment in handen hebben.

Ethereum netwerk nadert gigantische DeFi mijlpaal na explosieve groei

Bullish nieuws: bitcoin ‘supply shock’ en meer

Met het bearish en ‘saaie’ nieuws nu achter ons, kunnen we nu naar wat positieve ontwikkelingen kijken! Deze week spraken verschillende analisten zich uit over een mogelijke aanstaande supply shock. Zij baseren hun uitspraken op de BTC reservers op exchanges die steeds verder afnemen. Willy Woo is duidelijk over zijn verwachtingen: Shorters gaan rekt.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Ethereum (ETH) London hardfork komt eraan!

Ten slotte kreeg de London update van Ethereum (ETH) deze week eindelijk een lanceerdatum. De update zal waarschijnlijk in augustus geïmplementeerd gaan worden. Zal dit voor een prijsstijging gaan zorgen? Lees hier Timo’s take over dit onderwerp.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie