Roy van Krieken Roy van Krieken
07/07/2021 15:47 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/07/2021 15:47

Bitcoin (BTC) ‘supply shock’ aanstaande? Deze analist denkt van wel

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) ‘supply shock’ aanstaande Deze analist denkt van wel

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Na weken van paniek in de markt en een overweldigend negatief sentiment lijkt de rust in de markt eindelijk wedergekeerd. Het vertrouwen in de markt groeit langzaam en er stroomt weer geld binnen. Ondanks dat de koers van bitcoin (BTC) zich nog altijd in hetzelfde prijs gebied bevindt, lijkt een opwaartse trend ingezet.

Ook zijn positieve signalen te vinden in de on-chain data. Zo daalde het aanbod van zowel bitcoin als ethereum (ETH) op exchanges tot historisch lage niveau’s. Normaal gesproken zijn dat behoorlijk bullish signalen.

Waarom Bitcoin ETF’s in Hongkong niet de gehoopte impact zullen hebben
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Supply shock komt eraan

Willy Woo, een on-chain data analist, beweert er mogelijk een zogenaamde ‘supply shock’ voor de grootste cryptocurrency aan zit te komen. Hij stelt dat long-term holders voortdurend bitcoins blijven verzamelen die short-term holders juist, vaak met verlies, verkopen. Dit zou ertoe kunnen leiden dat meer en meer bitcoins worden verwijderd uit de circulatie en schaarste ontstaat.

Volgens hem lijkt dit behoorlijk op de periode vlak na de COVID-crash vorig jaar. Hierna steeg de koers van bitcoin gigantisch.

“Het doet mij denken aan de ‘supply shock’ die onopgemerkt ging door de markt in het laatste kwartaal van 2020. […] Experts debatteerden over de vraag of bitcoin een inflatie hedge was, terwijl de data liet zien dat long-term holders grootschalig bitcoin insloegen”

Daarnaast laat de data zien dat er gigantisch veel nieuwe investeerders zich gaan mengen in de markt. Volgens Woo is deze hoeveelheid nu het grootst van het hele jaar.

Advertentie

Hoeveelheid Bitcoin opnames stijgt

Volgens het data-analyse bedrijf CryptoQuant is de hoeveelheid opname transacties die zijn gedaan op dinsdag voor het eerst sinds een jaar tijd meer dan 60.000. De stortingen daalde juist tot onder de 20.000. 

Dit is een erg positief signaal voor bitcoin. De stijging van de mate waarin wordt opgenomen van exchanges geeft aan dat investeerders liever bitcoin vasthouden dan het verhandelen voor andere soorten activa. 

Dit zou als gevolg kunnen hebben dat de koers van bitcoin in de nabije toekomst een serieuze opwaartse beweging gaat maken. 

De komende periode zal voor de koers van bitcoin een enorm interessante zijn. Er staan een aantal dingen te gebeuren en tegelijkertijd zijn er tal van signalen op te merken die doen vermoeden dat er volatiliteit aan de horizon ligt.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie