Bitcoin (BTC) exchanges Bitfinex en OKEx kampen met DDoS-aanval

Cryptocurrency exchange Bitfinex schijnt te kampen met een distributed-denial-of-service-aanval (DDoS-aanval). Dit laat de exchange weten via Twitter en haar eigen statuspagina.

- Advertentie -

We onderzoeken wat lijkt op een distributed denial-of-service (DDoS) aanval. We zullen iedereen up to date houden, hier en op onze statuspagina bitfinex.statuspage.io zodra we meer weten.

OKEx

Ook cryptocurrency exchange OKEx geeft aan dat zij te maken hadden met een DDoS-aanval. De CEO van OKEx, Jay Hao, beschrijft op Weibo – een populaire Chinese blog – dat het gaat om een aanval op “grote schaal” en dat hij vermoedt dat de aanval is uitgevoerd door een concurrent of concurrenten.

Het supportteam van OKEx merkte de aanval snel op en kon derhalve ook snel tot een oplossing komen. Klanten van OKEx zouden niet hebben geleden onder de aanval.

DDoS

Bij een DDoS-aanval doen kwaadwillenden een poging het verkeer van een server te dwarsbomen door een overvloed aan internetverkeer door de server of de omliggende infrastructuur te stuwen. Bij een dergelijke aanval worden vaak gecompromitteerde computers, computersystemen of Internet of Things (IoT) apparaten gebruikt als bron van het verkeer.

- Advertentie -
Ad
Bitvavo
Reviewed
€15.885,60 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€15.916,40 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€15.959,60 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€15.998,40 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€16.164,00 Kopen
Laatste nieuws

“Bitcoin” zoekopdrachten in Nederland op hoogste punt sinds 2017, komt de...

0
Bitcoin (BTC) brak onlangs zijn recordprijs die in 2017 gevestigd werd. Het nieuwe record ging gepaard met enorme sprongen in de afgelopen maanden, dit...
- Advertentie -
Expert analyses

Bitcoin koers dipt omlaag! Tijd voor paniek of voor nieuwe kansen?!

Het lijkt de afgelopen 24 uur wel alsof Pietje Paniek heel veel broertjes en zusjes heeft gekregen. De bitcoin koers heeft zich tot op...