Timo Bult Timo Bult
24/12/2020 19:02 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/12/2020 19:02

Bitcoin (BTC) koers stabiliseert, ripple (XRP) zakt nog verder terug

Nieuws
Bitcoin (BTC) koers stabiliseert, ripple (XRP) zakt nog verder terug

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De markt ervaart hier en daar nog steeds wat naschokken van het negatieve nieuws omtrent Ripple (XRP). Bitcoin (BTC) staat op het moment van schrijven weer ongeveer gelijk als 24 uur geleden nadat de koers weer wat kon stijgen. In dit artikel kijken we kort naar de huidige situatie op de markt!

Bitcoin (BTC) koers vormt weer hogere low

Gisteren testte de bitcoin koers de $24.000 nog, het belangrijkste weerstandsniveau van dit moment. De bulls hebben echter nog altijd de kracht niet om deze prijszone te breken. Wel valt op dat de koers vooralsnog stand weet te houden boven de supports bij $22.600 met steeds iets hogere lows tot gevolg.
Bitcoin bevindt zich op dit moment op een belangrijk punt. De 50-Moving Average (MA) op de 4-uurs grafiek bevindt zich namelijk vlak onder de prijs. Mocht bitcoin door deze MA zakken dan zou een verdere correctie wel eens mogelijk kunnen zijn.
Kortom, voor de bulls is het nu zaak om de koers verder omhoog te blijven drukken. Zodoende zou de koers de $24.000 nog eens kunnen testen. De $23.000 blijft voor nu het belangrijkste prijsniveau om aan de onderkant in de gaten te houden. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $23.317 op cryptocurrency exchange Coinbase.

Ripple (XRP) crash lijkt eerste tekenen van steun te vinden

De ripple koers leidt nog altijd ernstig onder de gevolgen van de rechtszaak tegen Ripple, het bedrijf achter de altcoin. De koers zakte ten opzichte van vier dagen geleden ruim 60% in waarde. En ook de afgelopen 24 uur was het nog steeds niet gedaan.
Ripple zakte namelijk weer 18,4% in waarde waarmee de nu nummer 4 $0,2596 waard is. Litecoin (LTC) komt beetje bij beetje dichterbij om ripple in te halen. LTC is nu $107 waard na een lichte stijging van 0,7%. Litecoins marktkapitalisatie is $7,1 miljard. Die van XRP is $11,8 miljard. Het is overigens raadzaam om op dit moment bij ripple weg te blijven gezien de grote onzekerheid die er nu heerst. Het is dan ook niet uitgesloten dat XRP nog verder terugzakt.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie