Bitcoin (BTC) koers volatiliteit nam toe gedurende Election Day, koers test $14.000

Array

Gedurende de nacht is de volatiliteit van de bitcoin (BTC) koers even kort toegenomen terwijl een echte ontknoping van de Amerikaanse presidentsverkiezingen uitblijft. Bitcoin kon de $14.000 testen maar beweegt nu juist de andere kant op. In deze marktupdate lees je alles over de huidige stand van zaken op de markt!

Bitcoin (BTC) kort boven $14.000 maar zakt vervolgens terug

Gisteren waren er al een paar positieve bewegingen te zien. Zo konden de bulls de BTC koers door de 50-uurs Moving Average (MA) bij $13.600 drukken waarna laat op de avond ook de $13.800 werd gebroken.

- Advertentie -

Deze laatste doorbraak veroorzaakte een versnelling waarmee bitcoin binnen een uur tijd van $13.836 naar een high van $14.081 kon stijgen. Daar werd de koers opnieuw afgewezen, de $14.000 is zoals verwacht een sterke weerstandszone.

Het vervolg was dan ook een correctie terug naar beneden. Binnen een uur tijd zakte bitcoin net zo hard weer naar beneden om in eerste instantie nog steun te vinden bij $13.800. Vanochtend rond 8 uur viel de laatste klap waardoor bitcoin naar een low van $13.530 zakte. Dit is een correctie vanaf de eerdergenoemde high van bijna 4%.

Of de toegenomen volatiliteit komt door de Amerikaanse presidentsverkiezingen is niet duidelijk. Het is nog altijd onzeker wie de winnaar is, mede doordat veel van de stemmen die per brief zijn verstuurd nog niet geteld zijn. Trump laat in een speech vanochtend weten er alles aan te willen doen om het tellen te laten stoppen en een winnaar uit te roepen. Deze onzekerheid kan dergelijke volatiliteit veroorzaken.

Voor bitcoin traders is het nu belangrijk om de support bij $13.500 in de gaten te blijven houden. Hier vlak boven, bij $13.560, bevindt zich de 50-MA op de 4-uurs grafiek. Deze biedt op het moment van schrijven nog steun, maar mocht de koers hier doorheen zakken dan komt de $13.300 weer dichtbij. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $13.622 op cryptocurrency exchange Coinbase.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

BITCOIN KOPEN

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...