Bitcoin stijgt naar $9.200; totale market cap naar $417 miljard

Array

De Bitcoin prijs is gestegen naar $9.200 in de afgelopen 24 uur, wat een stijging was van $400. Bitcoin hield momentum vast toen het door de $9.000 grens steeg. Deze grens wordt door investeerders als een kritiek niveau beschouwd om op de korte termijn te groeien richting de $10.000.

bitcoin_stijgt_in_24_uur_400_dollar

Altcoin circus

- Advertentie -

Altcoins, hebben het naast Bitcoin en Ethereum goed gedaan de laatste tijd. De meeste altcoins hebben zelfs beter kunnen presteren dan Bitcoin de afgelopen weken. Vandaag, op 24 april, zijn ICON (ICX), Ethos (BQX), EOS en Kyber Network (KNC) de best presterende altcoins. Al deze ERC-20 tokens hebben een winst behaald van 10% ten opzichte van Bitcoin, welke ook een mooie winst behaalde van rond de 3%.

ICON’s dagelijkse handelsvolume heeft de 15,5 BTC behaald met ongeveer 50% afkomstig van Binance en de andere 50% van de Zuid-Koreaanse platformen Bithumb en Upbit.

Ten opzichte van de US dollar is ICON 16% gestegen naar een totale marktwaarde van $1,5 miljard en $145 miljoen in dagelijks handelsvolume. Crypto-handelaren schrijven the stijging van ICON toe aan de aankomende lancering van het eigen platform op 30 april.

De altcoins hebben in het algemeen een sterke prestatie laten zien in april, terwijl de markt zich aan het herpakken is met Bitcoin op kop. Het is aannemelijk dat de op Ethereum gebaseerde ERC-20 tokens, die flinke correcties hebben gezien van januari tot maart, grote winsten gaan boeken op korte termijn.

Bitcoin op kop

Investeerders hebben de afgelopen twee weken een trend opgemerkt in de markt; wanneer de Bitcoin prijs stijgt lijken de altcoins harder te stijgen. Omgekeerd lijken de altcoins ook harder te dalen op het moment dat de Bitcoin prijs daalt.

Ondanks de crypto markt alweer met $200 miljard is gegroeid sinds begin april bevindt de markt zich nog in een ‘mid-term’ herstel en in tijden van extreme volatiliteit en onzekerheid blijven cryptocurrencies als Bitcoin en Ethereum de leiding nemen.

Toch lijkt het er op dat altcoins de trend van Bitcoin volgen en een ‘bullish’ trend in Bitcoin hoogstwaarschijnlijk gaat leiden tot grote winsten voor altcoins.

Pantera Capital CEO Dan Morehead is van mening dat Bitcoin eerder deze maand een cruciaal niveau heeft bereikt en dat de markt als gevolg in april en mei zal blijven groeien. Hij zei het volgende:

Bitcoin is jaarlijks 165% gegroeid de afgelopen 6 jaar sinds wij ons op de crypto markt begeven. Iets wat zo hard zo groeit, daalt zelden onder het 200-dagen gemiddelde. Als dit gebeurt is het een heel goed moment om te kopen. Dit gebeurde vijf jaar geleden en meest recent begin april.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

BITCOIN KOPEN

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...