Timo Bult Timo Bult
11/04/2022 18:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/04/2022 18:05

3 belangrijke ontwikkelingen voor crypto deze week

icon-ethereum
Ethereum nieuws
3 belangrijke ontwikkelingen voor crypto deze week

Foto: chaythawin/Shutterstock

Binnen crypto gebeurt altijd wel iets wat een effect kan hebben op onder andere de bitcoin (BTC) koers. Het is dan ook slim om je goed voor te bereiden op wat komen gaat. Daarom in dit artikel vier ontwikkelingen die deze week een mogelijk effect kunnen gaan hebben op de koersen!

Crypto whale verplaatst plotseling godsvermogen naar exchange
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

1. Inflatiecijfers VS, goed voor BTC?

Ten eerste meldt FTX Access dat morgen om 8:30 EST, dat is 14:30 Nederlandse tijd, de Amerikaanse Consumer Price Index (CPI) bekend wordt gemaakt. De CPI is een weergave van een mandje van consumptiegoederen en wordt gezien als een instrument om de inflatie te meten. En aangezien weer wordt verwacht dat de inflatie hoog uit zal pakken, 8,4% is de verwachting, kan dit negatieve gevolgen hebben op de aandelenmarkten.

Bitcoin is al een tijdje behoorlijk gecorreleerd met traditionele activa. Dalende koersen daar kunnen dus mogelijk doorstralen naar bitcoin en ook de BTC koers verder onderuit drukken. Om 18:10 spreekt overigens ook de vicevoorzitter van de Federal Reserve, wat tevens een impact kan gaan hebben op de koersen.

Advertentie

2. Winsten eerste kwartaal worden bekend gemaakt

Dan, op woensdag, begint het earnings seizoen voor het eerste kwartaal. Bedrijven zullen hun resultaten publiceren die zij in het eerste kwartaal hebben behaald, beginnend met bankgigant JP Morgen op woensdag. De oorlog in Oekraïne zal naar verwachting een negatief effect hebben gehad op de prestaties in het eerste deel van dit jaar. En zoals gezegd kan dit gezien de correlatie tussen bitcoin en de traditionele markten een negatief effect gaan hebben op de cryptomarkten.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

3. Meer duidelijkheid over Ethereum merge

Op vrijdag wordt een ETH dev call gehouden. Tijdens Ethereum (ETH) core devs meeting 136 wordt waarschijnlijk meer duidelijk over de langverwachte mergeDe merge is de samenvoeging van de oude blockchain met de nieuwe, proof-of-stake (PoS) blockchain. Een spannende gebeurtenis aangezien dit de volgende grote stap voor Ethereum is. Wij houden dit natuurlijk scherp in de gaten en zullen het ethereum nieuws zo snel mogelijk delen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie