Roy van Krieken Roy van Krieken
27/12/2021 20:15 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/12/2021 20:15

5 crypto trends om in de gaten te houden

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
5_crypto_trends_om_in_de_gaten_te_houden

Foto: Es sarawuth/Shutterstock

2021 was, ondanks het nodige vallen en opstaan, een uitstekend jaar voor bitcoin (BTC) en de rest van de wereld van crypto. Gedurende de afgelopen 52 weken staat bitcoin zeker 70% in de plus. Daarnaast worden bitcoin en andere cryptocurrencies steeds meer omarmd door grote instituties en zelfs landen! Het volgende jaar zal ongetwijfeld boordevol sensatie zitten en er zijn een aantal redenen te bedenken waarom de harten van crypto investeerders gerust sneller mogen gaan kloppen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

1. Bitcoin spot ETF

Bitcoin investeerders wachten met smart op de goedkeuring van de eerste bitcoin spot exchange-traded funds (ETF’s) door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Veelal wordt een dergelijk beursfonds gezien als de heilige graal voor het op stoom komen van institutionele adoptie. Hoewel de SEC de eerste aanvragen heeft afgekeurd, is de kans groot dat in 2022 voor het eerst groen licht gegeven zal worden.

Advertentie

2. Extensieve regulatie

Regeringen over de hele wereld bereiden zich voor om de crypto industrie voor eens en altijd te reguleren. Het zal in verreweg de meeste gevallen niet gaan om een verbod, zoals dat in China wel in het geval was. In plaats daarvan zal deze regulatie zorgen voor broodnodige duidelijkheid en zekerheid. Deze zekerheid kan grote institutionele investeerders die op het moment nog twijfelen overtuigen om de wereld van crypto in te stappen.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

3. Landen volgen het voorbeeld van El Salvador

Misschien wel het belangrijkste nieuws van dit jaar was de omarming van bitcoin in El Salvador. Het Midden-Amerikaanse land schreef geschiedenis door het eerste land te worden waar bitcoin een wettig betaalmiddel werd. De kans is groot dat El Salvador niet het laatste land zal zijn. In 2022 zouden zomaar eens meer landen in de voetsporen van El Salvador kunnen treden.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

4. Bitcoin bereikt nieuwe hoogtes

De koers van bitcoin zat in 2021 werkelijk in een achtbaan. Er werden hoge pieken behaald, maar ook diepe dalen werden getrotseerd. Er is weinig reden om te geloven dat dit in 2022 anders zal zijn. Wie weet zal bitcoin volgend jaar voor het eerst de magische mijlpaal van $100.000 bereiken. Volgens veel analisten is deze kans absoluut aanwezig.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

5. Ethereum gaat de strijd aan met bitcoin

In het volgende jaar staan er een aantal grote gebeurtenissen op de agenda voor de op-een-na grootste cryptocurrency ethereum (ETH). Als alles verloopt volgens plan dan zal de langverwachte ETH 2.0 merge plaatsvinden. Dit zal ethereum enorm aantrekkelijk maken voor crypto investeerders en veel van hen geloven dat ethereum in 2022 een aardige inhaalslag ten opzichte van bitcoin zou kunnen gaan maken.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie