Ivo Melchers Ivo Melchers
12/07/2023 16:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/07/2023 16:20

Amerikaanse overheid brengt bitcoin stapel in beweging

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers kwakkelt als gevolg van nieuwe economische cijfers

Foto: rarrarorro/Shutterstock

De Amerikaanse overheid bezit voor miljarden aan bitcoin (BTC) en is hiermee zelfs een van de grootste holders ter wereld. Het klinkt wellicht erg onrealistisch, maar het heeft alles te maken met verschillende inbeslagnames van het ministerie van Justitie. In totaal heeft het meer dan 200.000 BTC in bezit en vandaag is een deel hiervan in beweging gebracht.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Bitcoins in beweging

De enorme stapel bitcoins is bij elkaar verzameld door inbeslagnames gerelateerd aan Silk Road, de illegale online marktplaats tijdens de beginjaren van Bitcoin, en de welbekende Bitfinex hack van 2016.

In november vorig jaar had het Amerikaanse Department of Justice (DOJ) naar buiten gebracht dat het een jaar eerder in totaal 51.351,17 BTC had geconfisqueerd van een bitcoin-handelaar genaamd James Zhong. In 2012  had Zhong dit vermogen gestolen van Silk Road. Silk Road bevond zich op het darkweb en werd veelal gebruikt voor de handel in illegale producten als drugs en wapens. BTC werd als betaalmiddel gebruikt met als doel de anonimiteit te waarborgen.

Eerder dit jaar verkocht de Amerikaanse overheid een totaal van 9.861 BTC voor 215,7 miljoen dollar. Er werd destijds tevens aangegeven dat de resterende bitcoins in vier momenten in de loop van dit kalenderjaar geliquideerd zouden worden

De juridische documenten van de inbeslagnames bevatten details van de gerelateerde bitcoin wallets waardoor blockchain-analysebedrijven deze in de gaten kunnen houden.

Vandaag is het nieuws naar buiten gekomen dat de Amerikaanse overheid wederom een deel van de in beslag genomen Silk Road-fondsen in beweging heeft gebracht. Twee wallets die verband houden tot de inbeslagname hebben namelijk een totaal van 9.825 BTC verzonden. Tegen de huidige bitcoin koers draagt dit een waarde van 301 miljoen dollar.

Effect op BTC koers

In mei heb je wellicht voorbij zien komen dat de BTC koers enorm hard daalde nadat geruchten werden verspreid dat de Amerikaanse overheid een deel van haar BTC holdings op de markt zou brengen.

Ook dit keer bleef de koers niet ongedeerd. Echter valt de daling reuze mee en staan we op het moment van schrijven nog steeds op een koers van 30.500 dollar.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, 'een goed teken'
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, koers reageert
Advertentie