Bitcoin analist: bullish patroon houdt voorlopig stand

Bitcoin (BTC) is in de afgelopen 24 uur met 2,6% gedaald en sinds middennacht met 0,5% gedaald. De actuele prijs is op het moment van schrijven $23.950 op crypto exchange Coinbase en €23.210 op de Nederlandse exchange Bitvavo. Het handelsvolume daalde in de afgelopen 24 uur met 6,8%. De totale marktkapitalisatie van bitcoin bedraagt op het moment van schrijven $459 miljard en de bitcoin dominantie komt uit op 40%.

Bitcoin nieuws van gisteren

Bitcoin’s prijsactie vooralsnog bullish

In een vorige bitcoin analyse viel het ons al op dat de koers een higher high, higher low patroon vormde. Dit patroon is vaak kenmerkend aan een opwaartse trend. Ondertussen is de koers verder ontwikkeld en kunnen we concluderen dat dit patroon in stand is gebleven. Sinds de vorige analyse heeft de bitcoin koers een nieuwe hogere bodem gemaakt op $22.400 en een nieuwe hogere piek net boven de vorige op $24.900.

Het valt op dat elke nieuwe piek echter maar net boven de vorige uit komt. Het lijkt er dus op dat de bulls aan kracht beginnen te verliezen. Toch staat elke nieuwe bodem ver boven de vorige. Investeerders nemen dus steeds sneller genoegen met de hogere koers maar wachten niet meer op een harde daling. Bitcoin maakt door deze prijsactie een rising wedge patroon. Dit is doorgaans een bearish patroon en suggereert dat BTC mogelijk toch een daling in zou kunnen zetten. Dit zou de steeds lager wordende hogere pieken verklaren.

Premium crypto analyse van de dag: NEAR

Op 4 augustus hebben de analisten in de Discord community van Crypto Insiders een analyse gedeeld van Near Protocol (NEAR). Hier zagen zij een mooie koopzone ontstaan rond de $4,39. Zij hadden vanaf hier een flinke stijging verwacht. Uiteindelijk kwam deze stijging ook. Zowel de eerste target op $5,44 als de tweede target op $5,88 werden geraakt. Sinds de koopzone is de koers dus met tussen de 24% en 34% gestegen. Op dit moment wordt er voor NEAR een daling verwacht door deze analisten.

Wil jij dit soort analyses eerder lezen? Neem dan ook een kijkje in de Premium omgeving. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende analisten en crypto enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Afbeelding 1: Bovenstaande NEAR analyse is op 4 augustus 2022 in onze Discord omgeving voor leden gedeeld

Handel samen met Crypto Insiders op Discord

Zoek jij hulp met handelen in crypto? Dan verwijzen we je graag door naar onze Discord groep voor leden. Hier bediscussiëren ervaren analisten en handelaren dagelijks hun analyses en handelsplannen. Ook delen we hier als eerst onze technische en fundamentele analyses. In onze Discord community kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we onze premium leden op de hoogte te houden.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie