“$100.000 per bitcoin is onvermijdelijk”, aldus Bloomberg analist

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
“$100.000 per bitcoin is onvermijdelijk”, aldus Bloomberg analist

Foto: Orpheus FX/Shutterstock

De macro-economische gemoederen lijken sinds een paar weken weer enigszins te kalmeren. De nieuwe inflatiecijfers in de Verenigde Staten vielen gisteren mee, en ook de energieprijzen zijn weer aan het stabiliseren. Volgens vooraanstaand analist bij Bloomberg, Mike McGlone, is de kans daarom groot dat bitcoin (BTC) vroeg of laat weer zal beginnen aan een reusachtige rally.

Bitcoin $100.000

Volgens McGlone zal de huidige neerwaartse trend van olieprijs nog wel een tijdje doorzetten. Hij verwacht dat de olieprijs zal dalen totdat een vat de prijs van slechts $50 zal hebben bereikt. Dat duurt wellicht nog wel even, maar volgens McGlone zal dit een periode van ‘wereldwijde deflationaire trends’ inluiden.

De impact hiervan zal goed te merken zijn op activa zoals goud en bitcoin. Zij zullen volgens McGlone als gevolg van de trends die hij voorspelt flink kunnen stijgen. Hij stelt dat goud een prijs van tenminste $2.000 per ons zal bereiken en bitcoin zal kunnen stijgen tot boven de $100.000. Hij noemt het doorbreken van deze mijlpaal voor de bitcoin koers zelfs onvermijdelijk.

“Een kwestie van tijd? $2.000 goud, $100.000 bitcoin, $50 ruwe olie…  De energiepiek bewijst zijn eigen ergste vijand te zijn, met macro-economische implicaties die goud kunnen oppeppen en Bitcoin kunnen helpen bij de overgang naar een high-beta versie van het metaal en staatsobligaties.”

Optimistische BTC prijsvoorspellingen

Het is niet de eerste keer dat McGlone voorspelt dat bitcoin de $100.000 zal doorkruisen. Hij roept dit eigenlijk al meer dan een jaar. Wel voorspelde hij in maart van dit jaar al dat er eerst een zware correctie zal plaatsvinden, alvorens de bitcoin koers zal beginnen aan een monster-rally. Uiteraard weten we ondertussen dat die correctie er ook daadwerkelijk kwam.

“Maar Bitcoin is het goud in deze ruimte. En het is nog steeds speculatief. Ik denk gewoon echt dat het een beetje moet worden uitgeschud en dan weer omhoog moet gaan als een hele markt.”

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie