Wessel Kersting Wessel Kersting
13/07/2022 06:09 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 17:16

Bitcoin analist: deze prijs moet standhouden (+ethereum analyse)

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin miner winstgevend, het addertje? Legaal is het niet

Foto: cybrain/Shutterstock

Gister was  het qua nieuws een interessante dag voor bitcoin (BTC). Een positief bericht ging erover dat mensen in minder welvarende landen steeds vaker kiezen voor een salaris in cryptocurrencies. Dit is natuurlijk goed nieuws voor de adoptie van crypto. Echter kwamen er een ook aantal minder goede berichten over bitcoin-mining naar buiten. Bitcoin-miners in Texas moeten hun mining activiteiten deels of volledig stopzetten door een hittegolf in de staat. Mocht de prijs van bitcoin helemaal naar $10.000 zakken, dan zou de helft geen winst meer maken, een zorgwekkende situatie.

Voorraad van bitcoin op cryptobeurzen daalt tot historisch dieptepunt
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Dit gebeurde er met de bitcoin koers terwijl jij lag te slapen

Bitcoin is met 2,5% gedaald in de afgelopen 24 uur en sinds middennacht met 0,9% gestegen. De prijs is op het moment van schrijven $19.550 op crypto exchange Coinbase en €19.550 op de Nederlandse exchange Bitvavo. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 9,5%. De totale marktkapitlisatie van bitcoin bedraagt op het moment van schrijven $373,6 miljard en de bitcoin dominantie komt hiermee uit op 42,5%.

Advertentie

Bitcoin vast in zijwaarts kanaal

In een recente in bitcoin koersupdate keken we naar de symmetrische driehoek die op de grafiek van bitcoin vormde. Hier zagen dat de koers aan de bovenkant van dit patroon wist uit te breken met veel volume. Dit had mogelijk het begin kunnen zijn van een beweging naar boven. Helaas zien we nu dat de koers de stijging niet heeft volgehouden en vrijwel direct na de uitbraak naar beneden stortte.

Deze nieuwe lokale piek zorgt ervoor dat we weer een nieuwe trend in bitcoin kunnen tekenen. Het is nu namelijk duidelijk dat we in een zijwaartse trend aan het handelen zijn. Door de daling is het volgende punt waar we hoogstwaarschijnlijk als eerste naartoe zullen gaan de onderkant van dit kanaal. Deze bodem ligt ongeveer rond de $18.700, gelijk aan de bodem die we aan het begin van deze maand zagen.

Dit niveau is erg belangrijk. Mochten de koers hier doorheen breken, dan fungeert de $17.600, de bodem van de afgelopen crash, mogelijk als laatste steunniveau. Als de koers hier niet standhoudt, dan kan bitcoin mogelijk diep wegzakken. Dat zagen we ook gebeuren na de zijwaartse prijsactie in juni en de crash die volgde op 11 juni.

Econoom legt uit waarom bitcoin gisteren plotseling hard crashte
  • icon-bitcoin
    Bitcoin nieuws

Premium crypto analyse van de dag: ethereum (ETH)

Vorige maand hebben de analisten van Crypto Insiders in de Discord community een analyse gedeeld voor ethereum (ETH). In een eerdere analyse werd gedeeld dat ethereum mogelijk zou kunnen dalen richting de $900. Uiteindelijk bleek de koers ook dit punt te bereiken. Volgens de onderstaande analyse zou ETH daarna weer moeten stijgen. Deze stijging zou ons richting de $1.900 kunnen brengen. Toch gaven de analisten hier aan dat dit waarschijnlijk niet in een rechte lijn omhoog zal zijn. De analyse lijkt vooralsnog op schema te verlopen.

Afbeelding 1: Bovenstaande ETH analyse is op 20-06-2022 in onze Discord omgeving voor leden gedeeld.
🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Handel samen met Crypto Insiders op Discord

Wil jij graag diepgaandere analyses voor crypto ontvangen? Dan verwijzen we je graag door naar onze Discord groep voor leden. Hier bediscussiëren ervaren analisten en handelaren dagelijks hun handelsplannen. Ook delen we hier als eerst onze technische en fundamentele analyses. In onze Discord community kunnen we 24/7 kennis met elkaar delen en proberen we samen met premium leden de markt voor te blijven.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten en dienen alleen voor educatieve doeleinden.

Deel dit artikel
Wessel Kersting

Wessel is altijd al geïnteresseerd geweest in de economie en kwam in 2016 in aanraking met Bitcoin. Hij deed ook in dat jaar zijn eerste crypto-investering. Met zijn achtergrond in boekhouding en beleggen houdt Wessel zich bezig met fundamentele, gedrags- en technische analyses, hypes, trends en natuurlijk het nieuws omtrent blockchain-technologie en cryptocurrencies.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie