Roy van Krieken Roy van Krieken
12/07/2022 13:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/07/2022 13:11

Texaanse bitcoin miners moeten stoppen door hittegolf

icon-mining
Mining
Texaanse bitcoin miners moeten stoppen door hittegolf

Foto: Monika Wisniewska/Shutterstock

In veel delen van de Amerikaanse staat Texas lopen de temperaturen volledig de spuigaten uit. Daarnaast spelen er grote problemen bij het opwekken van genoeg energie in de staat. Deze twee dingen gecombineerd zorgen ervoor dat bitcoin (BTC) miners in de staat genoodzaakt zijn om tijdelijk hun bezigheden te stoppen.

Bitcoin miners strijden voor eerste block na halving, die miljoenen waard is
  • icon-mining
    Mining

Energiecrisis in Texas raakt bitcoin miners

Het Electric Reliability Council of Texas (ERCOT), de organisatie die het elektriciteitsnet van Texas beheert, riep onlangs bewoners en bedrijven op om zoveel mogelijk stroom te besparen. Dit had alles te maken met een zwaar tekort aan stroom doordat windenergie op dit moment minder oplevert dan normaal. 

Daarnaast is de vraag naar stroom juist hoger dan ooit omdat de temperaturen richting de 40 graden celsius oplopen. Vrijwel elke Texaan heeft daarom de airconditioning op volle toeren draaien, maar ook crypto miners verbruiken veel meer stroom om hun mining apparatuur gekoeld te houden.

Deze stand van zaken bleek niet langer houdbaar. Veel crypto miners in Texas hebben daarom al aangekondigd dat zij hun mining activiteiten hebben teruggeschaald of helemaal hebben stopgezet. Het grote mining bedrijf Core Scientific liet op Twitter weten dat zij tijdelijk volledig zijn gestopt om de mensen in Texas bij te staan tijdens deze energiecrisis.

De CEO van een ander crypto mining bedrijf, Peter Wall, had het volgende te zeggen over de huidige situatie in Texas in een kort interview met Cointelegraph:

“In tijden van grote vraag naar stroom, geloven we dat mensen voorrang moeten krijgen op crypto mining, Wanneer ERCOT een instandhoudingswaarschuwing uitzendt, nemen we dat serieus en beperken we onze mining activiteiten. We hebben dit vanmiddag opnieuw gedaan, net als veel van onze collega’s in de mining space.”

Texas en crypto miners

Er zijn enorm veel miners in Texas gevestigd. Veel van hen waren verhuisd vanuit China toen de overheid aldaar besloot om het minen van crypto te verbieden. Dat Texas een aantrekkelijke uitvalsbasis werd had alles te maken met de goedkope stroom en het positieve standpunt jegens de crypto industrie van de lokale overheid.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie