Kevin Schijven Kevin Schijven
17/02/2021 19:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/02/2021 19:55

Bitcoin (BTC) betalingen voor privévluchten stijgen op; 13% van vluchten betaald met BTC

Nieuws
Bitcoin (BTC) betalingen voor privevluchten stijgen op een op vijf vluchten betaald met BTC

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

PrivateFly, een privéjetbedrijf, meldt dat het betalen met bitcoin (BTC) voor privévluchten bij de vliegmaatschappij de afgelopen tijd enorm is toegenomen.
Adam Twidell, CEO van PrivateFly, meldt in een persbericht op 15 februari dat 19% van de omzet en 13% van de vluchten in januari betaald zijn met bitcoin:


PrivateFly is het eerste bedrijf voor privévluchten in de wereld dat betalingen met bitcoin accepteert, en doet dit al sinds 2014. Twidell meldt dat jarenlang maar 1% tot 2% van de vluchten ook daadwerkelijk met bitcoin werden betaald, dus dat is een enorme toename in januari:

“We accepteren al jaren Bitcoin-betalingen, maar transacties in de cryptocurrency hebben de afgelopen maanden een enorme vlucht genomen, naast de stijging in waarde. In feite werd 19% van onze inkomsten en 13% van onze vluchten op deze manier betaald in januari, tegenover een typische 1 – 2% per maand in de afgelopen jaren.”

Aldus Twidell. Daarnaast heeft het bedrijf een nieuw ‘Bitcoin Jet Account’ opgesteld. Normaliter werden betalingen met bitcoin direct omgezet in dollars, euro’s of ponden. Nu krijgen klanten de mogelijkheid met een nieuw lidmaatschapsprogramma de optie om hun geld in bitcoin te laten staan:

“Sommige hiervan zijn klanten die hun winst willen realiseren, terwijl anderen hun cryptocurrency willen behouden, in afwachting van toekomstige stijgingen. Dus naast het nemen van een lidmaatschap bij ons in Bitcoin en het omzetten van het accountgeld in traditionele valuta (zoals we al een tijdje aanbieden), bieden we nu een lidmaatschapsprogramma aan waarmee het accountgeld in bitcoin kan blijven.”

Aviatrade biedt sinds vorig jaar de mogelijkheid aan om privéjets met bitcoin te kopen.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie