Timo Bult Timo Bult
21/08/2020 06:40 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/08/2020 06:40

Bitcoin (BTC) koers consolideert, NEO (NEO) zet stijging door en staat +15% in het groen!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) koers consolideert, NEO (NEO) zet stijging door en staat +15% in het groen!

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Bitcoin (BTC) kon gisteren support vinden op de trendlijn die de BTC koers sinds begin augustus vormt. Na een mooie stuiter vanaf ongeveer $11.600 handelt de koers nu weer vlak onder het prijsniveau van $11.900. Een aantal altcoins stegen daarnaast de afgelopen 24 uur weer aardig, waarbij NEO (NEO) de grootste top 20 stijger is!

Bitcoin (BTC) consolideert na ‘bounce’

Zoals je gisteren op Crypto Insiders kon lezen stuiterde bitcoin op 19 augustus van de stijgende trendlijn nadat het eerder nog door de $12.000 was gezakt. De afgelopen 24 uur kon bitcoin iets in prijs stijgen.
Bij $11.900 lijkt nu echter wat weerstand te liggen. De bitcoin koers handelt hier sinds gisterenmiddag vlak onder en consolideert nu in deze prijszone. Hier bevindt zich tevens de 50-Moving Average (MA) op de 4-uurs grafiek.
Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $11.834 op cryptocurrency exchange Coinbase. De eerstvolgende support kan mogelijk bij $11.700 gevonden worden en de $11.900 is dus op dit moment het eerstvolgende obstakel voor de korte termijn.

NEO (NEO) blijft goed presteren

Net als bij bitcoin zijn er bij de altcoins ook een aantal licht positieve bewegingen te zien. Ethereum (ETH) staat 1,9% in het groen en is nu $414 waard. Hiermee lijkt de $400 dus nog steeds stand te kunnen houden, goed nieuws voor degenen met ETH!
Bitcoin cash (BCH), de nummer 5 cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie, staat 2% in de plus en kan daarmee naar een waarde van $298 stijgen. BCH nadert een belangrijk prijspunt bij $300. Een uitbraak hierboven zou een verdere versnelling richting de $310 kunnen betekenen.
Voor echt grote stijgers moeten net buiten de top 10 kijken. Daar staat NEO op plek 17 namelijk maar liefst 15,9% in het groen. De stijging vloeit waarschijnlijk vooral voort uit de onlangs aangekondigde samenwerking om cross-chain functionaliteiten te faciliteren.
Crypto Insiders Members kregen onlangs een trading signal voor NEO en zij surfen dus mooi mee op de groene golf die NEO op dit moment maakt. Meer lezen over deze trading signal? Lees hier de nieuwste Insider Signal Update!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie