Kevin Schijven Kevin Schijven
20/08/2020 14:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/08/2020 14:48

NEO, Ontology en Switcheo lanceren Poly Network voor cross-chain functionaliteiten met Ethereum

icon-altcoins
Altcoin nieuws
NEO, Ontology en Switcheo lanceren Poly Network voor cross-chain functionaliteiten met Ethereum

De meeste blockchain netwerken kunnen niet met elkaar communiceren en dat wordt al een langere tijd als een groot struikelblok gezien. Langzamerhand lijkt daar verandering in te komen en een paar grote blockchain-netwerken kondigen nieuwe zogeheten cross-chain functionaliteiten aan.

Cryptospel Hamster Kombat ontploft, al kwart miljard aanmeldingen
Cryptospel Hamster Kombat ontploft, al kwart miljard aanmeldingen

Poly Network

De eerste is de lancering van Poly Network, dat zichzelf een “baanbrekende heterogene interoperabiliteitsprotocolalliantie” noemt. Poly Network bestaat uit Neo (NEO), Ontology (ONT) en Switcheo (SWTH). Het zorgt ervoor dat al deze blockchain-platformen met elkaar kunnen communiceren alsmede met Ethereum (ETH) en Cosmos (ATOM). Er zijn ook plannen om Bitcoin (BTC) aan dit lijstje toe te voegen.


Poly Network zal deze platformen met elkaar verbinden om interoperabiliteit en zogenaamde atomic chross-chain transacties mogelijk te maken. Poly Network zal zelf geen tokens uitgeven en heeft als doel om de basis te leggen voor een “next-gen internet (NGI).” Andy Ji, medeoprichter van Ontology, zegt:

Ik ben ervan overtuigd dat interoperabiliteit de toekomst is van de blockchain-industrie. Met Poly Network koppelen we verschillende en heterogene platforms om een wereldwijd cross-chainplatform te bouwen met als doel het potentieel van blockchain te realiseren. Vooruitkijkend moedig ik alle geïnteresseerde projecten en bedrijven aan om samen met ons de basis voor NGI te bouwen.

Advertentie

NEAR Rainbow Bridge

De tweede aankondiging is afkomstig van NEAR protocol, die de NEAR Rainbow Bridge binnenkort lanceert. Deze Rainbow Bridge verbindt het NEAR platform met Ethereum.


NEAR meldt dat het mogelijk moet zijn om data en assets vrijelijk tussen blockchains te verplaatsen. Of beter nog, een product moet op verschillende blockchains kunnen draaien en tegelijkertijd gebruik kunnen maken van de voordelen van elk. Verder meldt NEAR dat de Rainbow Bridge “trustless, rapid, decentralized, generic” is en momenteel in een testfase bevindt.

Crypto Ontbijt: Bitcoin stijgt hard na aanslag, ethereum-ETF’s deze week?
Crypto Ontbijt: Bitcoin stijgt hard na aanslag, ethereum-ETF's deze week?

CI Members

De koers van NEO is de laatste weken hard aan het stijgen. Members van Crypto Insiders ontvingen onlangs een trading signal voor NEO/BTC waarmee ze een winst van 26% konden pakken. Het relatief onbekende Switcheo staat overigens zelfs bijna 1.700% in de plus sinds de koers medio juni begon te stijgen.
Ook interesse in deze trading signals? Neem een kijkje in onze ledenomgeving en probeer de eerste 30 dagen gratis. Ook ben je van harte welkom in ons gratis Telegram kanaal!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Miljarden aan bitcoin onder water na grootste correctie in 2 jaar
Miljarden aan bitcoin onder water na grootste correctie in 2 jaar
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
terra-luna-lunc-do-kwon
Terra-drama nadert einde: Miljarden-schikking leidt tot verkoop bedrijven
Zuid-Korea opent aanval op Noord-Koreaanse bitcoins
Noord-Koreaanse cryptodieven beginnen $305 miljoen te versluizen
Advertentie