Kevin Schijven Kevin Schijven
20/08/2020 14:48 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/08/2020 14:48

NEO, Ontology en Switcheo lanceren Poly Network voor cross-chain functionaliteiten met Ethereum

icon-altcoins
Altcoin nieuws
NEO, Ontology en Switcheo lanceren Poly Network voor cross-chain functionaliteiten met Ethereum

De meeste blockchain netwerken kunnen niet met elkaar communiceren en dat wordt al een langere tijd als een groot struikelblok gezien. Langzamerhand lijkt daar verandering in te komen en een paar grote blockchain-netwerken kondigen nieuwe zogeheten cross-chain functionaliteiten aan.

Cryptomarkt verliest $450 miljard, analist deelt hoopvolle grafiek
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Poly Network

De eerste is de lancering van Poly Network, dat zichzelf een “baanbrekende heterogene interoperabiliteitsprotocolalliantie” noemt. Poly Network bestaat uit Neo (NEO), Ontology (ONT) en Switcheo (SWTH). Het zorgt ervoor dat al deze blockchain-platformen met elkaar kunnen communiceren alsmede met Ethereum (ETH) en Cosmos (ATOM). Er zijn ook plannen om Bitcoin (BTC) aan dit lijstje toe te voegen.


Poly Network zal deze platformen met elkaar verbinden om interoperabiliteit en zogenaamde atomic chross-chain transacties mogelijk te maken. Poly Network zal zelf geen tokens uitgeven en heeft als doel om de basis te leggen voor een “next-gen internet (NGI).” Andy Ji, medeoprichter van Ontology, zegt:

Ik ben ervan overtuigd dat interoperabiliteit de toekomst is van de blockchain-industrie. Met Poly Network koppelen we verschillende en heterogene platforms om een wereldwijd cross-chainplatform te bouwen met als doel het potentieel van blockchain te realiseren. Vooruitkijkend moedig ik alle geïnteresseerde projecten en bedrijven aan om samen met ons de basis voor NGI te bouwen.

Advertentie

NEAR Rainbow Bridge

De tweede aankondiging is afkomstig van NEAR protocol, die de NEAR Rainbow Bridge binnenkort lanceert. Deze Rainbow Bridge verbindt het NEAR platform met Ethereum.


NEAR meldt dat het mogelijk moet zijn om data en assets vrijelijk tussen blockchains te verplaatsen. Of beter nog, een product moet op verschillende blockchains kunnen draaien en tegelijkertijd gebruik kunnen maken van de voordelen van elk. Verder meldt NEAR dat de Rainbow Bridge “trustless, rapid, decentralized, generic” is en momenteel in een testfase bevindt.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

CI Members

De koers van NEO is de laatste weken hard aan het stijgen. Members van Crypto Insiders ontvingen onlangs een trading signal voor NEO/BTC waarmee ze een winst van 26% konden pakken. Het relatief onbekende Switcheo staat overigens zelfs bijna 1.700% in de plus sinds de koers medio juni begon te stijgen.
Ook interesse in deze trading signals? Neem een kijkje in onze ledenomgeving en probeer de eerste 30 dagen gratis. Ook ben je van harte welkom in ons gratis Telegram kanaal!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie