Timo Bult Timo Bult
20/08/2020 16:53 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/08/2020 16:53

Bitcoin (BTC) stuitert van trendlijn, komt de $12.000 opnieuw in zicht?

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) stuitert van trendlijn, komt de $12.000 opnieuw in zicht?

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Nadat bitcoin (BTC) weer onder de $12.000 terechtkwam was de grote vraag hoever bitcoin terug zou gaan zakken. Terwijl het nu wellicht nog wat vroeg is om een conclusie te trekken, houdt bitcoin vooralsnog redelijk stand!

Bitcoin (BTC) vindt support op stijgende trendlijn

Het was vanochtend al te lezen op Crypto Insiders dat de bitcoin koers een belangrijke support-zone naderde. Dit was namelijk de stijgende trendlijn waar bitcoin sinds begin augustus boven handelt. Afgelopen nacht zakte bitcoin terug tot een low bij $11.569 op cryptocurrency exchange Coinbase, waar ongeveer deze trendlijn zich bevindt.
Tevens bevindt de 4-uurs 100-Moving Average (MA) zich in deze prijszone. Hier lijkt bitcoin nu support te hebben gevonden, met de BTC koers nu weer in een lichte opwaartse trend. Vandaag werd zodoende ook de 50-MA op de 4-uurs grafiek gebroken waarna BTC op het huidige prijsniveau van $11.881 op Coinbase terechtkwam.
Kortom, de support lijkt het tot nu toe te kunnen houden. Tevens kon de Relative Strength Index (RSI) op de 4-uurs grafiek door de 50 kruisen, wat als bullish signaal wordt gezien.
Met het oog op de huidige koers komt dus langzaam weer die $12.000 in zicht. Bitcoin bevindt zich op dit moment in een stijgende driehoek. Het is hiermee aannemelijk dat op zijn laatst eind augustus duidelijk wordt of bitcoin verder naar beneden gaat zakken of alsnog naar boven uit kan breken!

Altcoins beginnen langzaam bij te trekken

Naast bitcoin dat weer wat kan stijgen zien de meeste altcoins binnen de top 10 weer groene cijfers. Zo kan ethereum (ETH) na een stijging van 1,7% naar een waarde van $416 stijgen.
Chainlink (LINK), dat vanochtend nog als enige top 10 crypto steeg, staat nu weer in de min. LINK zakt 2,8% terug naar een waarde van $16,24. De grootste stijger binnen de top 10 is op dit moment litecoin (LTC). De nummer 7 staat 2,7% in het groen en is nu $63,20 waard.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie