Timo Bult Timo Bult
20/08/2020 06:21 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/08/2020 06:21

Bitcoin (BTC) nadert belangrijke support-lijn, deze top 10 altcoin weet als enige te stijgen!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) nadert belangrijke support-lijn, deze top 10 altcoin weet als enige te stijgen!

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De bitcoin (BTC) koers begon onlangs aan een daling die de koers uiteindelijk terugbracht onder de $12.000. Gisteravond laat kwam bitcoin aan bij een stijgende trendlijn waarboven de koers al sinds begin augustus handelt. Hiermee is deze trendlijn dus een belangrijke prijszone!

Bitcoin (BTC) test trendlijn voor support

Het feestje dat werd gevierd na het doorbreken van de $12.000 was al gauw weer voorbij. De koers maakte rechtsomkeer en kwam weer onder de $12.000 terecht om verder door te zakken richting de eerstvolgende support-lijn.
Deze support-lijn, waar bitcoin sinds 2 augustus boven handelt, zou bij ongeveer $11.600 support kunnen bieden. Gisteravond testte bitcoin deze trendlijn een eerste keer en vooralsnog weet de BTC koers hier stand te kunnen houden. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $11.750 op cryptocurrency exchange Coinbase.
Met bitcoin boven de trendlijn blijft dit een belangrijke prijszone om in de gaten te houden. De $11.600 blijft dus de eerstvolgende support. Omhoog kan bij $11.800 weerstand gevonden worden in de vorm van de 4-uurs 50-Moving Average (MA).

Top 10 kleurt nog rood, op één na

Gisteren was al te zien dat bitcoin niet de enige was die aanzienlijk terugzakte. Veel altcoins zagen dalingen van rond de 10%. Op het moment van schrijven staan veel altcoins nog steeds in de min, al zijn de dalingen wat vaart aan het minderen.
Zo staat ethereum (ETH) 1,3% in het rood waarmee de grootste altcoin vooralsnog boven de belangrijke prijszone van $400 blijft hangen. Indien ETH hier stand weet te houden dan zou dit een positief signaal zijn.
Bitcoin cash (BCH), litecoin (LTC) en bitcoin SV (BSV) dalen allen met vergelijkbare percentages terug. Kortom, de top 10 kleurt op dit moment nog steeds rood. Echter is er één altcoin die stijgt; chainlink (LINK). De nummer 5 crypto staat een mooie 4,2% in het groen. Chainlink stijgt hiermee naar een waarde van $16,15.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie