Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Bitcoin nieuws Bitcoin (BTC) vermeldingen op Twitter bootsen nu bijna exact de marktkapitalisatie na

Bitcoin (BTC) vermeldingen op Twitter bootsen nu bijna exact de marktkapitalisatie na

Het aantal vermeldingen van Bitcoin (BTC) op Twitter bootst vrijwel exact de marktkapitalisatie na. Dat meldt Cointelegraph op 26 mei gebaseerd op data van The Tie.

Volgens deze gegevens waren er 26.779 vermeldingen van Bitcoin op Twitter op 25 mei. Vermeldingen van altcoins, dat zijn in dit geval Ethereum (ETH), XRP (XRP), Litecoin (LTC), EOS (EOS) en Chainlink (LINK), kwamen samen op ongeveer 13.000 uit.

- Advertentie -

In totaal zijn dat zo’n 39.000 vermeldingen van cryptocurrencies op Twitter op 25 mei. Hiervan waren er dus 68% over Bitcoin. Momenteel heeft Bitcoin 65,6% van de totale marktkapitalisatie in handen, volgens data van CoinMarketCap.

Ethereum komt uit op 17% van het totaal aantal vermeldingen en heeft een marktkapitalisatie van 8,4%. XRP komt uit op 8% uit en heeft een marktkapitalisatie van 3,5%. Het komt dus niet exact overeen, maar komt alsnog opvallend in de buurt.

De marktkapitalisatie is de totale waarde van de gehele cryptomarkt. Het aantal vermeldingen van Bitcoin blijft de laatste tijd steeds toenemen, terwijl het aantal vermeldingen voor bepaalde altcoins nog nooit zo laag is geweest.

Twitter is een populair medium voor de crypto-community. Vorige week meldde The Tie nog dat de Bitcoin-hype op Twitter in drie jaar niet zo hoog is geweest. Vooral de afgelopen halving heeft voor een sterke boost gezorgd. Ook het feit dat bekende figuren als Elon Musk van Tesla en SpaceX en J.K. Rowling van Harry Potter onlangs over Bitcoin twitterde hielp hierbij.

Tevens is het bekend dat Twitter CEO Jack Dorsey een fan van Bitcoin is. Hij noemde onlangs de whitepaper van Bitcoin “poëzie” en voegde eerder dit jaar een Bitcoin-emoticon aan het social-mediaplatform toe.

Daarnaast zijn bekende figuren als Changpeng Zhao, CEO van Binance, en Justin Sun, CEO van TRON (TRX), erg actief op Twitter. Onlangs vroeg Sun nog aan de community welke zij beter vinden: Ethereum 2.0 of TRON 4.0? Dat kreeg vervolgens een eigenaardige wending.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.288,06 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.179,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.242,18 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.242,59 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.244,97 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Stef: De $9.100 moet houden en dit is waarom!

Volume wise zeg ik nu al dat we absoluut niet bullish zijn op de koers van bitcoin (BTC). In de week van 11 tot...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Stef: De $9.100 moet houden en dit is waarom!

0
Volume wise zeg ik nu al dat we absoluut niet bullish zijn op de koers van bitcoin (BTC). In de week van 11 tot 18 mei zat er maar liefst voor $20 miljard aan marktorders in die weekly candle. Als we de week daarna kijken zitten we op $14...