Timo Bult Timo Bult
18/10/2020 06:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/10/2020 06:01

Bitcoin (BTC) vindt de zakken van opnieuw een miljardenbedrijf, crypto-bedrijven in de knel en ander nieuws!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin (BTC) vindt de zakken van opnieuw een miljardenbedrijf, crypto-bedrijven in de knel en ander nieuws

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Goedemorgen deze zondagmorgen! Een week is weer voorbij en er is weer flink wat gebeurd in cryptoland. In dit artikel geven we je een overzicht van het opvallendste en grootste nieuws dat deze week op Crypto Insiders is verschenen, te beginnen met Filecoin (FIL)!

Filecoin (FIL) lanceert, stijgt en dumpt

Een langverwacht crypto-project lanceerde deze week eindelijk zijn mainnetFilecoin! Het project beschrijft zich als een soort gedecentraliseerde Amazon Web Services (AWS). Het Web 3.0 project maakt gebruik van een InterPlanetary File System (IPFS) waarmee gebruikers opslag kunnen huren op de clouddienst van Filecoin.
De lancering zorgde direct voor vuurwerk. De prijs steeg namelijk direct hard nadat de cryptocurrency op verschillende exchanges werd genoteerd. Maar niet lang na de stijging dumpte de prijs weer hard omlaag. Hierom vermoedt TRON’s (TRX) Justin Sun dat het om een exit scam gaat.

Ethereum (ETH) 2.0 ligt op schema na succesvolle generale repetitie

Ethereum (ETH), het grootste cryptocurrency-platform na Bitcoin (BTC), krijgt mogelijk dit jaar nog een grote update. Ethereum 2.0 Phase 0 is de eerste stap naar een volledig geupgradet netwerk dat niet langer op het Proof-of-Work (PoW) protocol loopt maar op een Proof-of-Stake (PoS). De “generale repetitie” kwam deze week goed van de grond en dus loop alles nog steeds op schema!

Weer een miljarden bedrijf stapt in bitcoin (BTC)

Hét nieuws de afgelopen weken waren de miljardenbedrijven als Square en MicroStrategy die bitcoin kochten. Deze week kwam er een nieuwe naam bij op dat lijstje. Stone Ridge, een vermogensbeheerder met miljarden dollars onder beheer besloot flink wat BTC in te slaan. Lees hier hoeveel!

Bitcoin bedrijven in Nederland in de knel door oude wet

Ten slotte kwam deze week aan het licht dat crypto-bedrijven in Nederland het moeilijk hebben dankzij nieuwe wetgeving. Althans, onderdeel van een pakket aan maatregelen is een stokoude wet uit 1977. Deze wet maakt het vrijwel onmogelijk voor de Nederlandse crypto-sector om te innoveren. Een anonieme bron vertelde ons wat er precies aan de hand is.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie